Borussia Dortmundin kausi 2020-2021 on ollut Bundesliigassa tunnetusti hyvin vaikea. Pitkään Bayern Münchenin ykköshaastajana pidetty BVB oli välillä jo toivottoman kaukana neljän parhaan joukosta, ja näytti jo vahvasti siltä, ettei Dortmundissa pelattaisi Mestarien liigaa kaudella 2021-2022.

Joukkue oli kuitenkin toista mieltä, ja sunnuntaina huima kauden loppuveto palkittiin. Piristyminen alkoi oikeastaan jo huhtikuussa, kun Dortmund pani altavastaajana Mestarien liigassa tulevan finalistin Manchester Cityn erittäin ahtaalle. Dortmund sai jossitella kahta kyseenalaista tuomariratkaisua, ja taipui otteluparissa yhteismaalein 2-4.

Sen jälkeen edessä oli enää pelejä Saksan kamaralla, ja tekeminen on ollut hyvin vakuuttavaa. Dortmund voitti sunnuntaina jo seitsemännen peräkkäisen ottelunsa, kun Mainz kaatui vieraskentällä maalein 3-1. Se kruunasi Dortmundin täydellisen viikon, sillä torstaina se juhli Saksan cup-mestaruutta lyötyään RB Leipzigin maalein 4-1.

Mainzia vastaan maalin tekivät vuorollaan Raphael Guerreiro, Marco Reus ja Julian Brandt. Mainzin maali oli lisäajalla rankkarista syntynyt Robin Quaisonin kavennus.

Voiton myötä varmistui se, että Dortmund nähdään Mestarien liigan lohkovaiheessa myös ensi kaudella. Sen lisäksi Saksaa lohkovaiheessa edustavat ylivoimainen mestari Bayern München, sekä vielä kakkossijasta kamppailevat RB Leipzig ja VfL Wolfsburg.

Stadt Dortmund

@stadtdortmund
Mailand oder Madrid - Hauptsache, Europa!
Glückwunsch, #BVB, zum erreichen der Champions Leauge

Borussia Dortmund

@BVB
BORUSSIA DORTMUND INTERNATIONAL!

Eurooppa-Liigaan bundesliigaseuroista puolestaan menevät Eintracht Frankfurt ja Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen. Eintracht oli pitkään kiinni myös Mestarien liiga -paikassa, mutta se on saanut viimeisistä viidestä ottelustaan vain neljä pistettä. Alamäki alkoi melko tarkalleen siitä, kun Eintrachtin valmentaja Adi Hütterin tiedotettiin siirtyvän ensi kaudeksi Borussia Mönchengladbachin ruoriin.

Paikka uudessa Konferenssiliigassa on sen sijaan yhä auki. Siihen vievässä seitsemännessä sijassa on tällä hetkellä kiinni Joel Pohjanpalon lainaseura Union Berlin, mutta Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart ja SC Freiburg ovat siitä vain 1-2 pisteen päässä.

Bundesliigan päätöskierros pelataan ensi lauantaina.