Huuhkajien Lassi Lappalainen palasi maaliahneena kentille – VAR vei kauden avausmaalin

© Kuva: Getty Images

Lassi Lappalaisesta tuli vuonna 2019 Suomen historiallisissa EM-karsinnoissa jo Huuhkajien vakiokokoonpanon pelaaja. Vuoden 2020 Nations League -ottelut ja maaliskuun MM-karsinta-avaukset jäivät kuitenkin 22-vuotiaalta laitahyökkääjältä väliin, koska hänen olkapäänsä leikattiin viime vuoden lokakuussa.

Lassi Lappalainen pelasi viime kauden viimeisen ottelunsa 8. lokakuuta. Olkapäävamma tuli pahaan saumaan, sillä suomalainen oli tehnyt kolme maalia viimeisissä neljässä pelissään ennen loukkaantumistaan. Lappalaisen seura CF Montréal (entinen Montreal Impact) kuitenkin luotti häneen niin paljon, että marraskuussa lainasopimusta Bolognan kanssa jatkettiin kattamaan myös kausi 2021.

Nyt EPS:n ja HJK:n kasvatti on toipunut täysin olkapääleikkauksestaan ja palannut takaisin pelihommiin – sopivasti vajaa kuukausi ennen Huuhkajien EM-kisajoukkueen valintoja. Lappalainen pelasi jo vappupäivän 0-0-tasapelissä Columbus Crew’ta vastaan 26 minuuttia, ja lauantai-illan pelissä Vancouver Whitecapsia vastaan vastuuta tuli jo 32 minuuttia.

Lappalainen pani pallon jopa maaliinkin Vancouver-pelin loppuhetkillä. Hän meni ahnaasti irtopalloon puolustajan ja maalivahdin estelyistä huolimatta, voitti kolminkamppailun ja siirsi vaikeasta asennosta pallon maaliin.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Pelikaveri Erik Hurtado pudotti keskityksen Lappalaiselle käsivarrellaan. Niinpä Vancouver voitti pelin maalein 2-0. Molemmat osumat teki Cristian Dajome.

Jo heti kentälle tullessaan Lappalainen osoitti terävyytensä vaarallisella laukauksella, jonka Vancouverin maalivahti kuitenkin torjui.

Lappalaisen paluu pelikuntoon on Huuhkajien kannalta erinomainen asia. Laitahyökkääjä on toki ollut yli 1,5 vuotta sivussa maajoukkuekuvioista, mutta teki vaikutuksen ennen koronapandemiaa pelatuissa EM-karsinnoissa. Lappalaisen osakkeita kisaspekulaatioissa nostaa varmasti sekin, että kisajoukkueisiin saa nimetä 26 pelaajaa tavanomaisen 23 pelaajan sijaan.