Siirtospekulaatiot käyneet kuumana – Huuhkajien tähtipuolustaja koki kauden, jollaista ei ollut koskaan aiemmin kokenut: ”On se tosi iso pettymys”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien laitapuolustaja Jere Urosella oli kaksijakoinen kausi Belgiassa Genkin riveissä. Isoa vastuuta kantanut Uronen joutui tällä kaudella pienempään rooliin, mutta toisaalta kausi päättyi hiljattain Belgian cup -mestaruuteen.

Uronen kertoi keskiviikkona Helsingin Kalastajatorpalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa erikoisesta kaudestaan. Alkukaudesta minuutteja tuli vielä runsaasti, mutta loppukaudesta mies istui pääasiassa vaihtopenkillä.

– Ei se koskaan ole hauskaa, kun ei pääse pelaamaan. Pelaaminen on minulle ollut aina ykkösprioriteetti, missä tahansa olenkin ollut. Samaan aikaan kun miettii, niin taisin silti joku 25 peliä pelata. Eihän se mikään nolla ole, mutta kun on tottunut siihen, että pelejä on ollut joka vuosi 40-50, niin totta kai se jäi kaivelemaan ja on tosi iso pettymys.

– Olen toki aika onnekas, etten ole tätä joutunut kokemaan oikeastaan koskaan urani aikana. Tulipahan tämäkin nyt koettua. Pitää vain ottaa opiksi ja katsoa, ettei sitä tapahtuisi uudestaan, Uronen kertoi.

Käytännössä suomalaispuolustajan minuutit loppukaudesta vei Meksikon A-maajoukkuerinkiin noussut 22-vuotias Gerardo Arteaga.

– Tosi hyvä pelaaja (Arteaga). Olemme tosi eri tyyppisiä pelaajia. Mielestäni hän voisi hyvin pelata linkkinäkin, että hän on periaatteessa hyökkääjä. Silloin kun on eri tyylisiä pelaajia, niin se on siitä kiinni, mitä valmentaja on mieltä ja mitä hän sitten suosii. Oikeastaan meidän koko puolustuslinja puhui vain espanjaa, eikä englantia sanaakaan. Kiva, että he pystyivät keskenään kommunikoimaan siinä sitten, Uronen totesi.

Vasta 26-vuotias Uronen on edustanut Genkiä vuodesta 2016. Sinä aikana suomalaispuolustaja on voittanut Belgian mestaruuden, tuoreimpana Belgian cupin sekä Belgian supercupin.

– Voi aika ylpeänä katsoa taaksepäin näitä viittä vuotta, mitä olen siellä ollut ja sanoa, että on kaiken kokenut ja voittanut siellä. On se aika huikeaa.

Urosen sopimus Genkin kanssa on voimassa enää vuoden. Viime kauden vähäisempi vastuu ja sopimuksen pituus ovatkin nostaneet spekulaatioita suomalaisen jatkosta. Näkeekö Uronen pelaavansa jossain muualla vielä kuin Belgiassa?

– Toivottavasti, olen vasta 26-vuotias. Tässä on toivottavasti aika paljon vuosia vielä edessä. No näitä kysymyksiä on tullut kevään aikana paljon tuollakin (Belgiassa), mutta olen aina sanonut, että meillä on nyt niin mahtava kesä edessä, että en keskity mihinkään muuhun kuin meidän kisoihin. Haluan ottaa tästä kaiken irti.

EM-kisat ovat tietysti erinomainen näyteikkuna myös Uroselle. Siihen päälle voidaan vielä lyödä vahvat otteet Belgian kentillä. Kiinnostuneita varmasti riittää.

– Tämä on sellainen ammatti, ettei voi oikein koskaan tietää, mitä tapahtuu ennen kuin siirtoikkuna aukeaa. Sitten jos jotain tapahtuu, niin se voi tapahtua tosi nopeastikin. Ne on tulevaisuuden juttuja.

– En ole ainakaan huolissani. Tiedän, että minulla on aika hyvä CV ja hyvät näytöt Belgiasta, ja tiedän, että olen edelleen aika hyvä pelaamaan. Nyt vain nautitaan tästä ja tehdään parhaamme maajoukkueen kanssa. Sitten toivotaan, että se kova työ, mitä on tehty, niin kantaa hedelmää tulevaisuudessa, Uronen totesi hieman salamyhkäisenä.

Huuhkajien ottelut ennen EM-kisoja käynnistyvät lauantaina, kun Suomi kohtaa Tukholmassa Ruotsin. Kenraaliharjoitus on vuorossa 4.6. Helsingin Olympiastadionilla, kun vieraaksi saapuu Viro.