Ykkösen kausiennakko 2021, sijat 7-12: Kaksi jää kyydistä järisyttävän kovassa kilpailussa – viimeisestä säilyjän paikasta armoton taistelu

8) MuSa

Porilainen Musan Salama on kuulunut kahdella edellisellä kaudella Ykkösen pirteimpiin ilmestyksiin. Sekä vuonna 2019 että 2020 sille povattiin paikkaa putoamistaistelussa, mutta MuSa venyikin kummallakin kaudella aina sarjan viidennelle sijalle asti. 38-vuotias lastentarhanopettaja Ville Ulanen, Ykkösen pitkäaikaisin valmentaja nykyisessä seurassaan, on tehnyt joukkueensa kanssa erinomaista työtä.

– Vuosi oli erinomainen. Kaksi peräkkäistä viidettä sijaa on seuran historian kannalta hienoja suorituksia. Olemme saaneet kummallekin edelliselle kaudelle hyvän alun, mikä on ollut todella tärkeää. Sen myötä olemme voineet keskittyä pelaamiseen, eikä meidän ole tarvinnut jännittää sarjapaikan puolesta, jo ennen päävalmentajapestiään kolmen kauden ajan MuSa:n kakkosvalmentajana toiminut Ulanen sanoo.

MuSa:n lähtötilanne uuteen kauteen on sikäli hyvä, että sen vaihtuvuus on pienimmästä päästä koko sarjassa. Yksi harvoista lähtijöistä oli kuitenkin joukkueen viime kauden tärkein pelaaja, 14 maalillaan sarjan maalipörssissä toiseksi sijoittunut Juuso Aalto. Raumalaislähtöinen Aalto jatkaa uraansa Jarossa.

Muitakin muutoksia toki oli. Hakasta lainatun viime kauden ykkösvahti Joonas Immosen lainapesti päättyi, ja monivuotinen kapteeni, toppari Antti-Pekka Pihlainen lopetti. 22-vuotias Eetu Lindfors kantanee nyt torjuntavastuun. Alakerran pomo on 30-vuotias toppari Jussi Välilä.

19-vuotias oikea laitapuolustaja Joonas Lakkamäki on Porin suurin pelaajalupaus ja jo nyt poikien maajoukkueringissä. Ehkäpä jo ensi kaudella Veikkausliigassa? Mielenkiintoista on sekin, että kesäkuussa vasta 16 vuotta täyttävä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Niilo-Olavi Puustinen sai jo sopimuksen MuSa:n edustukseen ja pelasikin jo parissa Suomen Cupin ottelussa.

Huhtikuun loppupuolella MuSa:lla oli iloista kerrottavaa. Kahdeksan maalia tehneen färsaarelaiskolossi John Frederiksenin terveystilanne huolestutti helmikuussa, kun julkisuuteen tuli tieto hänen aivokasvaimestaan. Frederiksen kuitenkin toipui, ja vain pari viikkoa ennen kauden alkua MuSa tiedotti Frederiksenin jatkosopimuksesta.

– Tarina jatkuu kaikkien kannalta onnellisesti, kun John palaa pelikentille vaikeiden vaiheiden jälkeen. Nyt on terveen paperit kädessä, uskon että tämä on kaikkien kannalta oikea paikka paluulle. Ympäristö tukee Johnia täysillä ja mies viritetään kovaan iskuun. Pelitapamme kaipaa kokoa kärkeen kaiken teknisen osaamisen ympärille, valmentaja Ulanen kommentoi uutista.

MuSa on tehnyt ennenkin kelpo pelaajalöytöjä Japanista, ja nousevan auringon maahan katsottiin nytkin. Naoki Maedalta ja Mitsuru Tanidalta odotetaan paljon. Laitalinkki Yutaka Abe vakuutti jo viime kaudella syötettyään seitsemän maalia.

MuSa on ylittänyt useimpien odotukset kahdella edellisellä kaudellaan Ykkösessä. Joukkueen kollektiivista osaamista ja valmentaja Ville Ulasta pitäisi arvostaa paljon nähtyä enemmän. MuSa lähtee kuitenkin tähänkin kauteen altavastaajana, sillä suurelle yleisölle tuttuja tähtiä joukkueessa on vähän.

Jos on joukkueita, jotka ovat vähemmän kuin osiensa summa, niin MuSa:sta voi sanoa oikeastaan päinvastaista. Porilaisryhmä tullee yllättämään tälläkin kaudella monia suosikkeja. Sarjapaikan pitäisi säilyä helposti, mutta syksy taitaa mennä kuitenkin alaloppusarjassa.

  • Stadion: Porin Stadion (12 000 paikkaa)
  • Valmentaja: Ville Ulanen, 38 (4. kausi)
  • Avainpelaajat: Jussi Välilä, Yutaka Abe, John Frederiksen
  • Tuleva tähti: Joonas Lakkamäki, Niilo-Olavi Puustinen
  • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 95 000 euroa
Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla PK-35:n joukkue-esittely


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.