Erling Braut Håland teki hieman erilaista jalkapallohistoriaa – norjalaistähden keräilykortti myytiin maailmanennätyssummalla

© Kuva: Getty Images

Norjan maajoukkueen ja Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Braut Håland on ehtinyt rikkoa urallaan jo lukuisia ennätyksiä, mutta hiljattain hän sai nimensä historiankirjoihin hieman erilaisella tavalla.

Hålandin, 20, kuvalla varustettu keräilykortti on myyty yhdysvaltalaisessa huutokaupassa 442 000 dollarilla (noin 365 000 euroa), joka on uusi maailmanennätys jalkapallokortista. Kyseessä on ainutlaatuinen debyyttikausikortti.

– Ihmiset näkevät hänet tämän lajin tulevaisuutena, perustelee huutokaupan perustaja Ken Goldin The Athleticille.

Hänen mukaansa Hålandin kortin arvo selittyy juuri sillä, että se on hänen tulokaskautensa kortti.

– Ihmiset keräilevät, koska he nauttivat siitä, mutta he uskovat ja toivovat, että heidän kokoelmansa arvo nousee ja jonain päivänä he voivat tehdä voittoa.

Goldinin sivuilla on huutokaupattavana myös muita Hålandin kortteja, joiden huudettu hinta vaihtelee kortista riippuen vajaasta kymmenestä tuhannesta dollarista muutamaan sataseen, mutta Hålandin kortteja on aiemminkin huudettu yli 100 000 dollarilla.

Kirjoitushetkellä sivuston tämän hetken korkein tarjous on tehty koripallolegenda Michael Jordanin tulokaskortista, jonka lähtöhinta on 75 000 dollaria.

Jalkapallokorttien suosio on Goldinin mukaan kasvamassa. Perinteisesti alaa ovat hallinneet yhdysvaltalaisten lajien, etenkin baseballin, keräilykortit. Viime vuonna baseballpelaaja Mike Troutin tulokaskortti myytiin 3,9 miljoonalla dollarilla.

 


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004