Suomen ja Belgian välisessä EM-kisojen alkulohko-ottelussa nähtiin loppuhetkillä myös niin sanottu ”pitch invasion”. Kuten kansainvälisissä jalkapallo-otteluissa on tapana, kääntyi kamera välittömästi toisaalle, jottei kentälle rynnänneelle henkilölle annettaisi näkyvyyttä.

Toisin meneteltiin Huuhkajien avauspelissä Tanskaa vastaan, kun Christian Eriksenin elvytystoimia välitettiin suorana koko maailmalle. Ratkaisu sai osakseen suurta kritiikkiä.

Belgialaislehti Het Nieuwsbladin mukaan maanantaina kentälle juossut henkilö oli oletettavasti venäläinen nainen. Kyseessä oli puhdas markkinointitemppu, sillä hän mainosti paidassaan bitcoin-kryptovaluuttaa. Paidassa oli esillä yrityksen nimi ja pienellä präntillä sen kotisivu.

Nainen juoksi kentälle lisäajan ensimmäisellä minuutilla loppunumeroiden 0-2 komeillessa jo taululla, joten suurta vaikutusta peliin hänellä ei ollut. Järjestyksenvalvojat ottivat myös naisen ripeästi kiinni. Käsissään nainen kantoi muita, mainospaidan peittäneitä vaatteitaan.

Jukka Raitalalla oli aikaa korjailla sukkiaan välikohtauksen aikana. Kuva: Getty Images
Järjestyksenvalvojat ottivat luvattomasti kentälle juosseen henkilön ripeästi kiinni. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS:

Kivikova Belgia oli tyly vastustaja Suomelle EM-kisoissa – Huuhkajilla vielä teoreettinen mahdollisuus edetä jatkoon

Ruotsi, auta meitä! – Näin Huuhkajat etenee jatkopeleihin

Näkökulma: Huuhkajat repi itsestään kaiken irti – realismi tuli vastaan, mutta jäikö silti jossiteltavaa?

UEFA ei antanut lupaa Münchenin stadionvalaistukselle – nähdäänkö nyt koko Saksan halkaiseva sateenkaaririntama?