Markku Kanerva oli ylpeä Huuhkajien upeasta eleestä: ”Tämäkin kertoo paljon joukkueesta”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat osoitti keskiviikkona tukensa Tanskan tähtipelaajalle Christian Eriksenille, joka koki dramaattisen sydänpysähdyksen kesken Suomea vastaan pelatun ottelun viime lauantaina.

Erikseniä elvytettiin kentällä, ja hänet vietiin sairaalaan, josta kuultiin vielä samana iltana huojentavia uutisia, kun hänen kerrottiin olevan tajuissaan ja puhuneen. Tiistaina Eriksen julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän näytti hymyillen peukkua, ja kertoi voivansa hyvin olosuhteisiin nähden.

Suomen pelaajat lämmittelivät ennen Venäjä-ottelua paidoissa, joissa luki ”Get well Christian”, eli ”parane Christian”. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoi pelin jälkeen, ettei tiedä, kenen idea paidat olivat.

– Kapteeniston kanssa juttelin, he esittivät tämän ja minä kannatin sitä, sanoi Kanerva lehdistötilaisuudessa.

– Tämäkin kertoo paljon joukkueesta. Annettiin kaikki kentällä, mutta myös tämä empatian näyttäminen.

Lauantain dramaattiset tapahtuvat pysyvät varmasti pitkään ihmisten mielissä, mutta Kanervan mukaan Suomen pelaajat saivat käännettyä huomionsa Venäjä-otteluun.

– Mitä aistin harjoituksissa, niin pelaajat olivat päässeet asiasta eteenpäin. Joukkue päätti kannustaa Christiania toipumisprosessissa käyttämällä näitä paitoja. Mielestäni hieno ele.

Suomi hävisi keskiviikkona Venäjälle 0-1. Tuloksen myötä kaikki lohkon joukkueet Tanskaa lukuun ottamatta ovat keränneet kolme pistettä, mutta vain Suomi ja Venäjä ovat pelanneet jo kaksi peliä. Tanska ja Belgia kohtaavat toisensa torstaina.

Hyppää EM-kisojen LIVE-seurantaan!

LUE MYÖS: