Suomalaisseuroilla onni myötä myös toisessa europelien arvonnassa – KuPS:lla haastavin arpa

© Kuva: Juha Tamminen

EM-kisojen puristuksessa UEFA järjesti tiistaina ja keskiviikkona myös uuden kauden europelien ensimmäiset arvonnat. Kauden 2021-2022 ensimmäiset europelit pelataan jo ensi tiistaina Mestarien liigan esikarsintakierroksen merkeissä. Suomalaisseurojen osalta alkaa tapahtua 6.-8.7., kun HJK aloittaa taipaleensa Mestarien liigan karsinnoissa ja Inter, KuPS ja Honka Konferenssliigassa.

Veikkausliigan seuroilla voi todeta olleen tällä kertaa onnen myötä. Tiistaina järjestetyissä ensimmäisen kierroksen arvonnoissa jokainen suomalaisseura sai vastaansa jota kuinkin helpoimman mahdollisen vastustajan tarjolla olleista joukkueista – ainakin joukkueen ranking-pisteiden perusteella.

HJK kohtaa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella montenegrolaisen Buducnost Podgorican. Mikäli HJK selviytyy otteluparista voittajana, kohtaa se toisella karsintakierroksella Mestarien liigassa joko Allsvenskanin mestarijoukkue Malmön tai Mikael Soisalon edustaman Riga FC:n.

Malmö on otteluparissa suursuosikki. Muut mahdolliset vastustajat HJK:lle olisivat olleet Ludogorets Razgrad, CFR Cluj ja Ferencvaros – olettaen, että suosikit jatkavat avauskierroksella. Kaikki siis europelien lohkovaiheista tuttuja joukkueita.

Mikäli HJK Buducnost Podgoricalle häviäisi, jatkaisi se pelejään Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella. Tuolloin vastaan tulisi joko häviäjä otteluparista, jossa pelaavat färsaarelainen HB Torshavn ja andorralainen Inter Club d’Escaldes.

Myös Konferenssiliigan ensimmäinen karsintakierros arvottiin tiistaina ja toinen keskiviikkona. Ensimmäisen kierroksen arvonnasta voi lukea täältä.

FC Inter Turun avausvastustaja Konferenssiliigassa on unkarilainen Puskás Akademia FC. Mikäli unkarilaisjoukkue kaatuu, tulee toisella kierroksella vastaan joko latvialainen FK Rigas tai färsaarelainen KÍ Klaksvik. Puskás Akademia on ensimmäisen kierroksen parin sijoitettu joukkue, eikä oman arvontaryhmänsä helpoin, joskaan ei vaikeinkaan. KÍ Klaksvik on puolestaan toisen kierroksen sijoitettujen korin kevyin joukkue rankingissa.

KuPS:n avausvastus on armenialainen FC Noah, eurokentillä kokematon joukkue. Toisella kierroksella odottaisi kuitenkin kova vastustaja, ukrainalainen Vorskla Poltava. Vorskla Poltava nähtiin viime vuosikymmenellä kahdesti Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, viimeksi syksyllä 2018. Viime kaudella se sijoittui Ukrainan kovassa pääsarjassa viidenneksi. Mahdolliset vastustajat olivat kovia ja nimekkäitä, sillä Vorskla Poltava oli viidestä vaihtoehdosta rankingiltaan toiseksi helpoin.

Honka kohtaa avauskierroksella färsaarelaisen NSI Runavikin. Mikäli Runavik kukistuu, on toisen kierroksen vastus joko slovenialaisen NK Domzalen tai luxemburgilaisen FC Swift Hesperin. Arpa oli Hongalle paperilla helpoin mahdollinen.

Kaiken kaikkiaan ainakin Honka, Inter ja HJK saanevat olla varsin tyytyväisiä arpaonneensa. KuPS joutuu kaukomatkailemaan, ja jos se FC Noahin kaataa, on Vorskla Poltava hyvin selvä ennakkosuosikki toisella kierroksella. Heinäkuussa nähdään, millainen on veikkausliigaseurojen iskukyky kentän puolella.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004