TOP5: Nämä maalitykit kisaavat EM-kisoissa kultaisesta kengästä!

© Kuva: Getty Images

Jokainen haluaa voittaa arvokisojen maalikuninkuuden. Se on saavutus, joka jää ihmisten mieliin ja joka muistetaan vielä vuosienkin päästä. Voittajaa ei kuitenkaan voi ennustaa.

Tuuria pitää olla rutkasti. Tarvitaan vain yksi louhikkokosketus omalta laitapakilta väärässä paikassa, ja hyökkääjän pelit jäävät lohkovaiheeseen. Sieltä ei niin vain maalipörssin piikkipaikkaa haeta.

Lisäksi joukkueen pelitapa, joukkueen menestysodotukset, alkulohkon taso ja pelaajan formi tuovat oman lisänsä spekulointiin.

Voiko Teemu Pukki, 31, voittaa kultaisen kengän? Voi, mutta ei se todennäköistä ole. Pukin perustaso on oikein hyvä, mutta Huuhkajien kisat kuluvat lähinnä omassa päässä pyörimiseen. Suomelta ei menestystä uskalla odottaa, ja Pukki on kaiken lisäksi vasta palautumassa loukkaantumisesta.

Maajoukkuepelit eroavat merkittävästi seurajoukkueotteluista. Pelaajilta vaaditaan erilaisia asioita.

Suurin osa pelaajista on väsyneitä: kestävyys ja vauhtiominaisuudet korostuvat.

Pelin taso ylipäätään ei päätä huimaa. Valmentajat harvoin viettävät uransa huippuvuosia maajoukkueissa, koska siellä ei ole käytettävissä paljoa aikaa omien pelisuunnitelmien iskostamiseen. Yksinkertaisuus on kaunista. Tuskin näissäkään kisoissa nähdään mitään, mitä kannattaisi myöhemmin käyttää opetustarkoitukseen.

Turnauksen lyhyys tarjoaa mahdollisuuden myös yllätyksiin. Esimerkiksi Memphis Depay, 27, on pärjännyt mahtavasti Hollannin (alavireisessä) maajoukkueessa, ja lohko, jossa hän pelaa, ei kummoinen ole. Hännänhuippuna siinä ottelee Pohjois-Makedonia, joka selviytyi kisoihin Nations Leaguen viimeisestä liigasta — sanmarinojen, latvioiden ja azerbaidžaneiden seasta.

Depay voi hyvinkin olla musta hevonen. Sitä voivat olla myös Ciro Immobile (hyvä maalintekijä hyvässä joukkueessa huonossa vireessä), 31, Serge Gnabry (hurjavireinen maalintekijä loistavassa joukkueessa kovassa lohkossa), 25, tai joku espanjalaisista.

Oikeastaan ihan kuka tahansa voi yllättää, mutta ennakkosuosikit ovat aina ennakkosuosikkeja.

Seuraavalla sivulla rankingin viitonen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!