Voittomaalin Huuhkajille viimeistellyt Joel Pohjanpalo kertaa Jere Urosen kanssa, mitä Tanska-ottelun kulisseissa tapahtui – ”Kaikki ajatukset menivät pois fudiksesta”

© Kuva: Getty Images

Kun Joel Pohjanpalo, 26, puski pallon maaliin Huuhkajien EM-avauksessa, päällimmäisenä ollut tunne oli vain hetken ajan riemu.

– Se ei missään nimessä helppoa ollut, ja se varmaan myös näkyi kentällä ja omassa tuuletuksessani. Ensimmäinen reaktio oli, että jumalauta tuli ensimmäinen EM-kisamaali tehtyä, mutta aika nopeasti siinä tuli mieleen se, mitä tapahtui ensimmäisen puoliajan lopussa.

Hän oli todistanut läheltä, kuinka Tanskan Christian Eriksen, 29, oli lyyhistynyt maahan.

– Mä olin lähellä ja kun näin, että kaikki ei todellakaan ole hyvin, huusin vain tuomarille, että nyt nopeasti lääkintähenkilökunta kentälle, Pohjanpalo muisteli.

– Siinä vaiheessa, kun huomasi, että hän taistelee elämästään, kaikki ajatukset menivät pois fudiksesta.

LUE MYÖS: Teemu Pukki paljasti: Huuhkajien kopissa ei juhlittu normaaliin tapaan – ”Se oli urani vaikein ottelu”

Pohjanpalo tähdentää, että ajatuksien ja tunteiden käsittely oli hyvin vaikeaa. Eriksenin sanottiin kertoneen itse sairaalasta, että hänen puolestaan ottelu voitaisiin pelata loppuun jo samana iltana.

Jere Uronen, 26, kertoo pukukopissa olleen ”kuolemanhiljaista”, kun tilanteen kehittymistä jäätiin seuraamaan.

– Siellä ei oikeastaan mitään tapahtunut. Kaikki enemmän tai vähemmän ajattelivat, että on isompiakin asioita kuin jalkapallo. Kyse oli elämästä ja kuolemasta. Tavallaan kaikki ajatukset olivat Christianin puolella.

– Odotimme vain kaikki vahvistusta siitä, että hän on kunnossa. Ajattelimme ehkä, että ottelu pelataan myöhemmin loppuun ja hänelle annettaisiin puoli vuorokautta aikaa toipua. Päätimme, että teemme niin kuin tanskalaiset toivovat, Uronen totesi.

Pohjanpalo oli edelleen muissa maailmoissa, kun kentälle oltiin palaamassa peliä jatkamaan.

– Rive sanoi siinä ringissä, että tämä on vaikea tilanne meille kaikille, mutta me haluamme kunnioittaa Eriksenin päätöstä ja jatkaa pelaamista. En oikein muista, mitä muuta hän sanoi, ajatukset olivat siellä sun täällä, oli vaikea olla siinä hetkessä.

– On vaikea käsitellä, mitä olemme saavuttaneet. Ajatukset ovat koko ajan Eriksenissä, Pohjanpalo tiivisti.

Uronen oli samoilla linjoilla. Venäjä-otteluun valmistautuminen ei ole lähtenyt vielä käyntiin, vaikka EM-avaus voitokas olikin.

– Minusta tuntuu vähän oudolta puhua nyt futiksesta. En ole hirveän valmis vielä siihen. Emme ole vielä juhlineet voittoa. Tuo tapahtunut koski tosi syvältä. Ainut tärkein uutinen on, että hän [Eriksen] on kunnossa.