Huuhkajien EM-joukkueen kakkosvahti Jesse Joronen pelasi vahvan kauden 2020-2021 Serie B:ssä, johon hänen seurajoukkueensa Brescia oli edellisen kauden päätteeksi pudonnut. Brescian kausi kuitenkin päättyi pettymykseen nousukarsinnoissa.

Joronen pelasi putoamisesta huolimatta väkevän kauden Italian korkeimmalla sarjatasolla toissa vuonna, ja jos siirtohuhujen määrästä on jotain pääteltävissä, voi edessä olla paluu saapasmaan pääsarjaan.

Ensimmäinen konkreettinen siirtohuhu kuultiin jo toukokuun lopussa, kun Joronen yhdistettiin Serie A:han nousseeseen Veneziaan. Venezian maalivahtiosastolla nähdään jo varmuudella ainakin yksi suomalainen, sillä joukkueen sarjanousijaksi torjunut Niki Mäenpää teki Venezian kanssa jatkosopimuksen kesäkuussa.

Juhannusviikolla Jorosta puolestaan huhuttiin Genoan uudeksi maalivahdiksi. Tuokaan huhu ei ole vielä ehtinyt konkretisoitua, kun suomalaista huhutaan jo kolmanteen Serie A -seuraan, tällä kertaa Udineseen.

Udinesen selkeä ykkösvahti oli viime kaudella 27-vuotias Juan Musso, jonka huhutaan olevan siirtymässä Atalantaan. Toimittaja Gianluigi Longarin mukaan Udinese harkitsee juuri Jesse Jorosta Musson korvaajaksi.

Ainoa ehdokas Joronen ei Udineseen kuitenkaan ole. Toisen tunnetun toimittajan Nicolò Schiran mukaan Udinesen ykkösehdokas maalinsa suulle on 22-vuotias portugalilainen Luis Maximiano (Sporting Lissabon). Muina kandidaatteina mainitaan 25-vuotias argentiinalainen Agustín Rossi (Boca Juniors) ja 28-vuotias brasilialainen Matheus (Braga).

[readmore from=Joronen-Jesse]

Schiran mukaan Udinesen ja Brescian väliset suhteet ovat kuitenkin erinomaiset, ja Joronen voisi irrota vain kahdella miljoonalla eurolla. Brescia maksoi 28-vuotiaasta suomalaisesta FC Kööpenhaminalle toissa kesänä viisi miljoonaa euroa.

Udinese sijoittui viime kaudella Serie A:ssa sijalle 14.

Lähde: Mondo Udinese