Savolaisille ja espoolaisille täydelliset voitot Konferenssiliigassa, Inter taipui Unkarissa

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA:n kolmanneksi korkeimman turnaustason eli Konferenssiliigan torstai-illan aloitti KuPS kotiottelulla armenialaista FC Noahia vastaan. Kallaveden rannan asukit ovat voittaneet kuusi viimeistä otteluaan Veikkausliigassa. He saivat siis lähteä otteluunsa hyvässä vireystilassa, ja yleisökin piti ääntä alusta alkaen.

Nämä asiat näkyivät tulostaululla.

Urho Nissilä korkkasi maalijuhlat 14. minuutilla vastustamattomalla vapaapotkuosumalla. Taakseen kuopiolaiset eivät enää katsoneet. 11 minuuttia siitä ja Anton Popovitš paikkasi viimeviikkoisen mökellyksensä tarjoilemalla 2–0-maalin Daniel Carrillolle. Maali merkittiin aluksi Popovitšille mutta erhe korjattiin pian.

Puolen tunnin jälkeen Aniekpeno Udoh pelattiin läpiajoon. Hän siirsi pallon Noahin maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Henry Uzochokwu vaihtoi sijoituksellaan tulostaululle 4–0-lukemat. Toisella puoliajalla Lucas Rangel haki vielä maalin tilastoihinsa ja koristeli tuloksen 5–0:een.

Yhteistulos kääntyi komeasti 5–1:een.

KuPSin eurotaival jatkuu toisella karsintakierroksella Ukrainan Vorskla Poltavaa vastaan. Ensimmäinen osaottelu käydään Kuopion keskuskentällä. (Jos euro-ottelut venyvät kolmannelle kierrokselle, KuPS joutuu matkustamaan kotipelejään varten Helsinkiin.)

Lue myös: Tämän verran UEFA maksaisi veikkausliigaseuroille jatkoonpääsystä Konferenssiliigassa

FC Honka hoiti illan toisessa ottelussa NSÍ Runavíkin ulos kansainvälisiltä kentiltä. Kalastajakylä Toftirissa pelatun ottelun maalinteon käynnisti Honka kahdeksannella minuutilla.

Niklas Pyyhtiä syötti pallon laitaan Edmund Arko-Mensahille, jonka matala keskitys löysi maalin edestä Jean Marie Dongoun jalan. Tämä viimeisteli 1–0-maalin Svangaskarð-stadionin merenpuoleiseen päätyyn. Maisemia hakivat vertaansa, ja niitä kuvailemaan pitäisi värvätä kirjailija kielikuvineen.

Toisella puoliajalla Otto Ollikainen pelasi Dongoun läpi. Mies vastaan mies -tilanteessa Dongou nenätti maalivahti Karstin Hansenin ulos pelistä ja lisäsi johdon kahteen. Maalintekijä kruunasi suorituksensa Cristiano Ronaldon sii-tuuletuksella.

3–0-numerot taululle iski Lucas Kaufmann eleettömällä ja silti niin ilmeikkäällä suoralla vapaapotkulla. Färsaarelaiset onnistuivat vielä kaventamaan Jorgin Nielsenin osumalla, mutta eivät päässeet lohdutusta lähemmäs lopun pienestä härdellistä huolimatta.

3–1 yhteistulos ja espoolaiset jatkoon. Toisessa otteluparissa heitä odottaa slovenialainen NK Domžale.

Lue myös: HJK latoi murskalukemat taululle Mestarien liigan karsinnoissa

Illan viimeinen veikkausliigajoukkue tositoimissa oli Inter Turku. Inter matkusti Unkariin Puskás Akadémian vieraaksi. Kupittaalta hankittu 1–1-tasapeli oli ollut turkulaisille pettymys, koska vierailijoiden maali oli syntynyt verrattain halvasti ja ottelun viime hetkillä.

Vastustajan tasoon ja pelitapahtumiin nähden tasapeli oli kuitenkin Interille verraton tulos toiseen osaan.

Puskás Akadémia osoitti vaarallisuuttaan heti kolmen minuutin jälkeen. Pallo lirui maalivahti Henrik Moisanderin ohi Anthony Annanin surkuhupaisasta syötönkatkosta, ja Inter joutui ajamaan takaa.

Maali ei kuitenkaan avannut peliä. Joukkueet pelasivat ensimmäisen kolmivarttisen varovaisesti. Kulmapotkujakin nähtiin vain yksi, ja se tuli vierasjoukkueelle.

Toinen puolisko alkoi melkoisella tavalla. Yleisö ulvoi. Milloin se uskoi pallon ylittäneen maaliviivan, milloin riemua aiheutti Timo Furuholmin keltainen kortti. 50 minuutin kohdalla avustavan videotuomarin poissaolo pelasti Interin: Annanin nappulat nousivat pallonriistotilanteessa Puskás-pelaajan polveen.

Tilanne oli onneksi hidasvauhtinen, ja siitä selvittiin pienellä pelikatkolla.

Ottelu jatkui pitkään tasaisena. Interin surkea kohtalo sinetöitiin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Yoell van Nieff tykitti noin 20 metristä vastapalloon volleysta. Kanuuna painui ohi Moisanderin, joka ei varmaan edes ehtinyt näkemään kuulaa koko aikana.

Interin reissu eurokentillä jäi 1–3-yhteistuloksella kahteen otteluun.

Turkulaisten häviöstä huolimatta Konferenssiliiga vaikuttaa ensisilmäyksellä olevan suomalaisille onnenpotku. Rahaa tulvii kassaan, ja yleisö pääsee todistamaan toinen toistaan eksoottisempia laakeja.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004