HJK aloittaa tänään tiistaina taipaleensa Euroopan pelikentillä, kun se kohtaa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella Budućnost Podgorican. Ottelu potkaistaan käyntiin Töölön jalkapallostadionilla iltaseitsemältä.

Budućnost-peli on järjestyksessään HJK:n miesten seurahistorian 151:s ottelu eurocupeissa. (Eurocupeja ovat Mestarien liiga, Eurooppa-liiga, Cup-voittajien cup ja Intertoto Cup sekä niiden edeltäjät). Joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi on omien sanojensa mukaan ollut mukana niistä 149:ssä ja on paikan päällä tänäänkin.

– HJK pelaa tänään historiansa 151. Eurocupin [sic] ottelunsa. Matka alkoi v. 1965 ottelulla HJK–Manchester United 2–3. 149 matsissa messissä, kirjoittaa Peltoniemi Twitter-tilillään asianmukaisten aihesanojen kera.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Markku Peltoniemi

@PeltoniemiM
HJK pelaa tänään historiansa 151. Eurocupin ottelunsa. Matka alkoi v. 1965 ottelulla HJK-Manchester United 2-3. 149 matsissa messissä #HJK #OnVainYksiKlubi #Veikkausliiga #Palloliitto #Eurocup

LUE MYÖS: Näin HJK voi edetä Euroopassa lohkovaiheeseen, joita on nyt kolme – jo yksi voitto vie todella lähelle lohkovaihetta

Peltoniemi tarkentaa viestinsä kommenttiosiossa, että väliin jäänyt koitos oli vierasottelu Ajaxia vastaan kaudella 1979–80.

Se tuskin mieltä painaa. HJK oli jo hävinnyt ensimmäisen osaottelunsa kotonaan 1–8. Sitten se matkusti Amsterdamiin, jossa kuokkaan tuli identtisin lukemin.

Peltoniemi on johtanut HJK:n miesten edustusjoukkuetta vuodesta 1980 lähtien. Pelaajaurallaan hän kuului Klubin edustusrinkiin kymmenen vuoden ajan välillä 1965–1975.

Muokattu 8.7. klo 16.14: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Uskomaton tilasto! HJK:n joukkueenjohtajalta on jäänyt vain yksi eurocupin ottelu väliin Klubin seurahistoriassa”.