Qatarin jalkapallossa tehdään historiallisia temppuja – maajoukkue otti nyt niskalenkin Huuhkajista

© Kuva: Getty Images

Pääosin heinäkuussa pelatussa CONCACAF Gold Cupissa Qatar ylsi turnauksen parhaan maalintekijän, Almoez Alin, johdolla historiallisesti välieriin. Joukkue hävisi 0–1 vasta Yhdysvalloille, joka eteni aina mestaruuteen saakka. Qatarilaisten saavutus näkyi myös maan FIFA-rankingissa.

Torstaina julkaistussa tuoreimmassa listauksessa Qatar löytyi sijalta 42, kun vielä toukokuun lopulla maajoukkue majaili 58:ntenä.

FIFA:n mukaan Qatar oli rankinglistan suurin nousija. Toukokuun jälkeen maailmalla on pelattu 348 ottelua, joista Qatar keräsi viidenneksi eniten pisteitä: 57. Vielä enemmän pisteitä haalivat vain Italia (Euroopan-mestari), Yhdysvallat (Gold Cupin voittaja), Argentiina (Etelä-Amerikan mestari) ja Englanti (EM-kisojen kakkonen).

Lue myös: Ökyseura PSG:tä eivät palkkakattohuhut pelota – ”Meillä on maailman paras markkinointiyksikkö”

Qatar ei ole vielä kertaakaan aiemmin yltänyt 42 parhaan joukkoon maailmanrankingissa. Aasialaisista joukkueista sen yläpuolella ovat enää Japani, Iran, Australia ja Etelä-Korea.

Qatar ohitti samalla Huuhkajat. Suomi valahti viimeisimmässä vertailussa kaksi pykälää alemmas. Sen sijoitus on tällä hetkellä 56:s.

Qatarilla pyyhkii muutenkin mukavasti. Maan hallinnon urheilupesuprojekti Paris Saint-Germain kruunasi siirtokesänsä Lionel Messin hankinnalla, ja puolentoista vuoden päästä emiirikunnassa mitellään maailmanmestaruudesta. Sitä ennen qatarilaiset kohumiljardöörit yrittävät kaiketi palkata myös Cristiano Ronaldon PSG:hen. Qatarin maajoukkue aloittaa MM-urakkansa 21. marraskuuta 2022.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.