Kerroimme viime viikolla erikoisesta tapauksesta kansainvälisessä jalkapalloilussa. Pohjois- ja Keski-Amerikan vastineessa Eurooppa-liigalle, CONCACAF Leaguessa nähtiin harvinainen kansainvälinen debyytti, kun 60-vuotias Ronnie Brunswijk pelasi Inter Moengotapien paidassa hondurasilaista Olimpiaa vastaan. Brunswijkin pelaamisesta ei tehnyt poikkeuksellista ainoastaan miehen korkea ikä, vaan myös se, että hän Inter Moengotapien omistaja, entinen kapinallisjohtaja ja nykyisin vieläpä Surinamen varapresidentti.

Saaga ei kuitenkaan päättynyt pelkkään ottelussa pelaamiseen, vaan jälkipyykki tuli koneesta ulos vielä likaisempana kuin se sinne pantiin. Ottelun jälkeen julki tuli nimittäin video, jossa Ronnie Brunswijk on ottelun 6-0 voittaneen Olimpian pukukopissa ja jakelee paidattomana hondurasilaisjoukkueen pelaajille rahaa. Lisäksi Brunswijk poistui kopista Olimpian paidan kanssa.

Video ei sopinut maanosaliitto CONCACAF:in pirtaan, vaan Brunswijkille langetettiin tapauksen johdosta kolmen vuoden peli- ja toimintakielto kaikkiin CONCACAF:in alaisiin kilpailuihin. Lisääkin sanktioita voi vielä olla luvassa. Ikä on toki vain pelkkä numero, mutta nähtäväksi jää, oliko tämä lopulta samalla kertaa Brunswijkin ensimmäinen ja viimeinen kansainvälinen ottelu.

Tapauksella oli seurauksensa myös molemmille joukkueille, sillä se Inter Moengotapie että Olimpia suljettiin välittömästi ulos tämän kauden CONCACAF Leaguesta.

Jon Arnold

@ArnoldcommaJon

Jon Arnold

@ArnoldcommaJon
Final score Inter Moengotapoe 0-6 Olimpia. Looked like the VP spoke to the cameras after the match, so I'll try and find that.

Next up is Forge FC vs. Independiente of Panama. Surely it will be just as eventful!
Video was streamed tonight from Olimpia's locker room that appears to show Ronnie Brunswijk giving people in the locker room cash. He also leaves with an Olimpia shirt.

Concacaf

@Concacaf
Concacaf Statement regarding Inter Moengo Tapoe and CD Olimpia
Details: ccf.news/3kFTFdG

Declaración de Concacaf sobre Inter Moengo Tapoe y CD Olimpia
Detalles: ccf.news/2XY6mbf

 

Brunswijk ei olisi voinut pelata toisessa, nyt siis perutussa osaottelussa Hondurasissa muutenkaan, sillä häneen kohdistuu kansainvälisiä pidätysmääräyksiä useissa maissa. Brunswijkille on langetettu vuosina 1999 ja 2000 vankeustuomiot poissaolevana niin Alankomaissa kuin Ranskassakin huumeiden salakuljetuksen takia.