Huuhkajien syyskuun toinen MM-karsintaottelu päättyi 0-2-tappioon Ranskalle Lyonissa. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, mutta Suomella oli ottelun lopussa hyvä sauma kavennukseen.

Teemu Pukki kaatui boksin sisällä juuri ennen laukaisuyritystään, mutta ottelun erotuomari Deniz Aytekin ei nähnyt tilanteessa riittävän suurta rikettä. Paul Pogban jalka osui Pukkiin takaa päin, jonka ansiosta Pukki ei saanut laukausta aikaiseksi ja menetti tasapainonsa.

Vaikka pisteitä ei olisi tullutkaan, olisi Suomi voinut saada pilkulta elintärkeän maalin, joka olisi parantanut Suomen maalieroa huipputasaisessa D-lohkossa. Suomi on syyskuun karsintaotteluiden jälkeen lohkossa kolmantena tasapisteissä Ukrainan kanssa. Ukraina on Suomen edellä yhden osuman verran paremman maalieronsa turvin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi jo ottelun jälkeen V Sportin lähetyksessä tilannetta. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä järjestetyssä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Kanerva pysyi kannassaan nähtyään tilanteen vielä uudelleen.

– Minun mielestäni se oli pilkun paikka. Se, että jos siitä olisi maali saatu, niin kyllähän siinä tuli lisäaikaa, että pientä saumaa siitä olisi voitu saada nousta tasoihin. Mutta, mutta, en tiedä. En nyt lähde sitä sen enempää kommentoimaan. Se oli heidän päätöksensä, ja sen kanssa täytyy elää, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivustolle.

Twitterissä moni peliä seurannut ihmetteli sitä, miksei VAR puuttunut tilanteeseen. Syyskuun MM-karsintaotteluissa VAR oli käytössä ensimmäistä kertaa. Kanerva vahvisti, että tilanne tarkastettiin VAR:n avulla, joten siinä mielessä tuomio meni protokollan mukaisesti.

– Kyllä se VAR:lta katsottiin. Menin heti neloselle (neljäs erotuomari) sanomaan, että kai tämä katsotaan VAR:lta, ja hän vastasi, että viesti on mennyt perille.

– Kysyin vähän tilanteesta neloselta ja hän selitti, että (maalivahti Hugo) Lloris olisi saanut käden siihen väliin, mutta ehdin siinä kelata tilanteen pädiltäni ja näin, että Pogballa oli kontakti Pukin jalkaan, Kanerva avasi tilannetta.

Keskustelu jatkui vielä ottelun jälkeen.

– Päätuomarilta kysyin siitä vielä pelin jälkeen, ja hän sanoi, että kontakti oli niin pieni. Vähän se näissä tapauksissa on niin, että jos tuomari tekee päätöksen, niin VAR-tuomarilla on aikamoinen kynnys lähteä sitä muuttamaan, Kanerva harmitteli.

LUE MYÖS: