© Kuva: Juha Tamminen

Suomi – Wales: Nuoriso-osasto tositoimissa

Harjoitusottelu
Suomi – Wales
Keskiviikko 01.09.

Tämänkertainen maaottelurupeama käynnistyy ystävyysottelulla Walesia vastaan. Tässä ottelussa ei aivan veren maku suussa taistella voitoista, vaan pelaajia ajetaan sisään maajoukkueen permanenttiin ja pelisysteemiä hiotaan tärkeämpiä otteluita varten. Eli kyseessä on joka tapauksessa tärkeä osa tulevaan valmistautumista, ja kyllähän Huuhkajien nuoriso-osastoa on ilo nähdä tositoimissa.

Keskiviikkoiset avauskokoonpanot siis tulevat eroamaan EM-kisojen vastaavista melkoisesti. Markku Kanerva pistänee kentälle nuorta voimaa – tiedä, vaikka yllätyskomennuksen rinkiin saanut KuPSin Urho Nissilä saisi heti ensiminuutit Huuhkajissa. Glen Kamara tulee todennäköisesti saamaan peliaikaa, sillä mies on lauantain Kazakstan-ottelussa pelikiellossa. Avainpelaajia saatetaan muuten nähdä korkeintaan jämäminuuteilla – jos pelituntuma sitä vaatii.

Wales pelasi ihan kelpo EM-kisat, vaikkei neljännesvälierissä Tanskalle mitään voinutkaan. Olympiastadionilla Rob Page tulee kierrättämään virkaveljensä tavoin kokoonpanoa merkittävästi, eikä kirkkaimmille tähdille ole tiedossa kuin korkeintaan hajaminuutteja ottelun lopussa. Viime syksynä Wales kaatoi Huuhkajat UEFA Nations Leaguessa sekä kotona että vieraissa, eli jonkunlaista revanssihenkeä tähän otteluun kuitenkin saadaan.

Lyö vetoa ottelusta:

Tämä ottelu on vedonlyönnillisesti oikein hankala, mutta kakkoskorin miehistöllä Huuhkajilla on ollut aikaisemminkin vaikeuksia. Walesilla on rosterissaan laadukkaita nuoria nousukkaita, ja otetaan vierasmenestykselle kevyttä vetosuositusta: Wales voittaa ottelun kertoimella 2,60.