Joko odotat innolla Paulus Arajuuren kansallishymnihymyä? – Näin Huuhkajien luottotoppari kommentoi taattua hyvän mielen tuojaansa

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajia odottaa lauantaina hieno ilta, kun Suomi kohtaa MM-karsinnoissa miltei täydellä Helsingin Olympiastadionilla Ukrainan. Pääsylippuja otteluun oli myyty keskiviikkoon mennessä jo yli 26 500.

Ennen alkuvihellystä joukkueiden avauskokoonpanojen pelaajat asettuvat tietysti tuttuun tapaan riviin maidensa kansallislauluja varten. Tuo hetki henkilöityy varmasti monien mielessä Huuhkajien luottotoppari ja varakapteeni Paulus Arajuureen, joka laulaa kerta toisensa jälkeen Maamme-laulua leveä hymy kasvoillaan. Arajuuren lempeä virnistys on suomalaisille tuttu jo vuosien ajalta, mutta kesän EM-kisoissa hymy valloitti koko Euroopan.

Arajuuren intohimo kansallishymnin aikana on kenties verrattavissa Italian maalivahtilegendaan Gianluigi Buffoniin, jonka intohimo työntyi läpi TV-vastaanottimien aina, kun mies lauloi Italian kansallislaulua keuhkot pulleina ja silmät kiinni. Vai mitä mieltä tästä vertauksesta on Arajuuri itse?

– Olisinkin ”Suomen Buffon”. En aluksi itse tiennyt enkä ollut yhtään tietoinen, että virnistelen siinä. Se vaan tuntuu niin hyvältä, Arajuuri vastasi keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa kansallishymnihymystään SuomiFutikselle.

– Sitten olen kuullut palautetta siitä, ja varmasti nykyään naurattaa jo pelkästään se, että semmoinen oletus ja odotus on. Nyt hymyilyttää jo se, että alkaa miettiä, että miltäköhän tässä sitten näyttää.

– Olen sanonut monta kertaa, että Suomen maajoukkueessa pelaaminen on lapsuuden unelma. Siinä saa hyvien ystävien välissä seistä, ja perhe ja ystävät ovat katsomossa, joten vaikeaa siinä on olla hymyilemättä. Silloin, kun hymyilyttää, niin mun mielestä ilman muuta kannattaa hymyillä, Arajuuri jatkoi virkkeellä, joka sopii varmasti ihan yleiseksikin elämänohjeeksi.

Syytä hymyyn Arajuuri saa varmasti siitäkin, että Huuhkajat pelaa lauantaina pitkästä aikaa monikymmentuhatpäisen kotiyleisön edessä.

– On tämä korona-aika ollut pitkä, ja Olympiastadionin remontin alkamisestakin on jo aika pitkä aika. Sen jälkeen ollaan päästy kokemaan hienoja hetkiä Olympiastadionilla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun näin iso ihmismäärä saa tulla paikalle. On se vaan niin uskomattoman siistiä. Me ollaan äärimmäisen kiitollisia siitä, että niin paljon väkeä on tulossa paikalle, Arajuuri myhäili.

– Kun päästiin EM-kisoihin ja buumi alkoi, niin korona tuli vähän tielle. Niitä hetkiä, joita olemme päässeet Ratinassa kokemaan täyden kotiyleisön edessä, kaipaisi lisää.

– Ne voitot on uskomattomia muistoja ja odotamme lauantaita innolla. Me lähdetään toivottavasti tekemään uusia hienoja muistoja. Koko joukkueesta huomaa, että kaikki ovat innoissaan.

Lokakuun maaotteluissa Suomen kapteenina toimii Tim Sparvin poissaollessa Lukas Hradecky. Arajuuri on tällä kertaa varakapteeni.

LUE MYÖS:

Näin paljon Huuhkajien tuleviin kotiotteluihin on jo myyty lippuja – Arajuuri: ”Ollaan kiitollisia”

Veikkausliiga-tähdestä penkinlämmittäjäksi Saksaan – Ilmari Niskanen nousi takaisin Huuhkajiin vaikean kauden jälkeen: ”Seurasiirto oli loistava juttu”

Huuhkajien maalivahti on seurajoukkueessa sankari ja Suomen paidassa varamies: ”Ei vaadi kuin yhdet treenit, niin huomaa, ettei osaakaan mitään”

Huuhkajien Jesse Joronen jakoi pukukopin Mario Balotellin kanssa – kumosi harhaluuloja kulttipelaajasta: ”Osittain väärinymmärretty”

Jaakko Perttilä, Heikki Kuparinen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.