Huuhkajien keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa Suomen joukkuetta edusti yhtenä neljästä pelaajasta kokenut luottotoppari Paulus Arajuuri. Arajuuri lukeutuu paitsi Suomen pelillisiin niin myös henkisiin johtajiin, ja hänet onkin usein nähty kapteenin nauha käsivarressaan, kun Tim Sparv puuttuu kentältä.

Lauantain Ukraina-ottelussa Suomen kapteenina toimii toinen varakapteeni Lukas Hradecky. Arajuurellekin kapteenius on siis hyvin tuttu juttu, ja hän kuvailikin lehdistötilaisuudessa SuomiFutikselle, mitä kapteenius hänelle merkitsee.

– Se, että saa olla osa kapteenistoa, on varmaan oman jalkapallouran ylpeimpiä hetkiä. Suuri vastuu ja suuri kunnia, Arajuuri totesi.

– Minkälainen kapteeni olen? Pitää varmaan kysyä muilta ihmisiltä ympäriltä. Yritän tietenkin olla reilu ja sellainen, mitä on katsonut ylöspäin. Sitä, miten siinä onnistun, on parempi kysyä muilta.

Vastausta ei tarvinnut hakea kaukaa, sillä vieressä istuneelta Ilmari Niskaselta löytyi heti valmiit kehut puolustuksen liiderille.

– Paukku on loistava kapteeni johtamaan esimerkilllään. Tuo positiivisuutta koko joukkueeseen, Niskanen vastasi.

Tim Sparv on ollut Huuhkajien liideri ja esimerkillinen keulakuva viime vuosina, mutta viime aikoina kapteeni on kärsinyt vaivoista, eikä ole siksi nyt käytettävissä. Arajuurta poisjäänti tietysti kismittää, mutta hän kehui samaan hengenvetoon myös Huuhkajien yhteishenkeä.

– Tosi paljon harmittaa Timin puolesta. Häntä on kova ikävä. Hän on huikea kapteeni, persoona ja pelaaja.

– Tämä on maailman helpoin joukkue johtaa. Motivaatio löytyy joka ikisestä pelaajasta valmiiksi, Arajuuri lisäsi.

Arajuuri pelasi Veikkausliigassa viimeksi vuonna 2009, kunnes siirtyi Ruotsin Allsvenskaniin ja Kalmarin joukkueeseen. Allsvenskanin jälkeen kokemusta on karttunut Puolan ja Tanskan pääsarjoista, sekä viimeksi Kyprokselta, jonne hän siirtyi elokuussa 2019. Kahden Pafos FC:ssä vietetyn vuoden jälkeen Arajuuri siirtyi täksi kaudeksi Konferenssiliigan lohkovaiheessakin pelaavaan Anorthosisiin.

Kyproksen liigalla on ehkä joidenkin silmissä hieman ”jäähdyttelysarjan” maine. Kenties se johtuu siitä, että pienen saarivaltion maajoukkue lukeutuu Euroopan lilliputteihin – joskin yllätysvalmiisiin sellaisiin.

Arajuuri on kuitenkin sitä mieltä, että Kyproksen pääsarjaa aliarvostetaan, ja liiga on mainettaan kovempi. Sarjassa pelaa tätä nykyä kolmekin suomalaista, Arajuuren lisäksi Doxan kapteeni Berat Sadik sekä Pafos FC:ssä jatkava Onni Valakari.

– Aina, kun kysytään eri sarjojen eroja, vaikuttaa tosi paljon, millaisessa seurassa pelaa. Pelaako kärkiseurassa vai keskikastin joukkueessa. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen seuravalintaani, Arajuuri vakuutteli.

– Kyproksella pelin taso on korkea. Budjetit ovat tosi suuria. Meillä on paljon maajoukkuepelaajia ja kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet TOP5-sarjoissa.

[readmore from=Arajuuri-Paulus]

– Ison yleisön silmissä se on tosi aliarvostettu liiga. Moni sanoo, että siellä on vain yksi joukkue, APOEL. Itselleni on tullut yllätyksenä, että sarja on niin kovatasoinen. Viihdyn siellä hyvin, yksivuotisen sopimuksen Anorthosisin kanssa viime kesänä tehnyt puolustaja jatkoi.

Pontta Kyproksen pääsarjan tasolle voi hakea vaikkapa siitä, että UEFA:n seurajoukkueiden maarankingissa Kypros on kaikkia Arajuuren aiempia liigoja korkeammalla. Kypros löytyy sijalta 17, Ruotsi sijalta 21, Tanska sijalta 22, Puola sijalta 26 ja Suomi sijalta 38. Myös Valakarin edellinen liiga Norja jää Kyproksen taakse, löytyen rankingin sijalta 20.

Tällä kaudella kyproslaisista seuroista europelien lohkovaiheeseen selvisivät Arajuuren Anorthosis sekä Omonia, jotka molemmat pelaavat Konferenssiliigaa. Anorthosisilla on allaan 0-2-tappiot sekä belgialaiselle Gentille että serbialaiselle Partizan Belgradille. Lohkon neljäs joukkue on virolainen Flora Tallinn.

LUE MYÖS:

Näin paljon Huuhkajien tuleviin kotiotteluihin on jo myyty lippuja – Arajuuri: ”Ollaan kiitollisia”

Joko odotat innolla Paulus Arajuuren kansallishymnihymyä? – Näin Huuhkajien luottotoppari kommentoi taattua hyvän mielen tuojaansa

Veikkausliiga-tähdestä penkinlämmittäjäksi Saksaan – Ilmari Niskanen nousi takaisin Huuhkajiin vaikean kauden jälkeen: ”Seurasiirto oli loistava juttu”

Huuhkajien maalivahti on seurajoukkueessa sankari ja Suomen paidassa varamies: ”Ei vaadi kuin yhdet treenit, niin huomaa, ettei osaakaan mitään”

Huuhkajien Jesse Joronen jakoi pukukopin Mario Balotellin kanssa – kumosi harhaluuloja kulttipelaajasta: ”Osittain väärinymmärretty”