Helmarien hyökkääjä Amanda Rantanen otti viime kesänä ison askeleen urallaan, kun hän jätti kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Ruotsin pääsarjassa pelaavaan KIF Örebrohon .

Suomessa Rantanen, 23, edusti viime vuosina PK-35 Helsinkiä, jossa hän toimi myös joukkueen kapteenina. Ruotsiin lähtiessään hän oli PK-35:n paras maalintekijä Kansallisessa Liigassa yhdeksällä osumallaan. Titteli pysyi hänellä kauden loppuun saakka, vaikka PK-35 pelasi ilman kippariaan vielä lähes kymmenen sarjaottelua.

[readmore from=Helmarit]

Rantanen on saanut maajoukkuepeleissä makua kansainvälisestä tasosta kuuden ottelun verran. Toistaiseksi ainoan maalinsa hän teki kuuluisasti debyytissään viime vuoden joulukuussa, kun Suomi kaatoi Skotlannin EM-karsinnassa lisäajalla hänen osumallaan. Rantanen oli ehtinyt olla kentällä vain minuutin, kun hän pani pallon onnekkaasti naamallaan maalin.

Ensimmäinen kaudenpuolikas Ruotsissa sujui uusiin asioihin totutellen. Peliaikaa Rantanen sai KIF Örebron kanssa kymmenessä ottelussa ja onnistui maalinteossa kahdesti.

Keskiviikkona Rantanen kertoi A-maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, että joukkueen vaihtaminen keskellä kautta ei ollut helppoa, mutta hän on lopulta tyytyväinen, että asia meni juuri niin.

– Mielenkiintoinen kausi. Alkoi Suomessa PK:ssa ja sitten vaihdoin Ruotsiin Örebrohon elokuussa. Ja pelaan tosiaan tällä hetkellä ekaa kertaa ulkomailla, kertasi Rantanen.

– Olen sinänsä tosi tyytyväinen kauteen. Minun tavoite ja unelma on kuitenkin aina ollut päästä ammattilaiseksi ulkomaille, ja nyt se toteutui.

– Kesken kauden ei ole kyllä helppo vaihtaa [joukkuetta], koska siinä pitää heti omaksua uusi pelitapa, valmennus ja pelikaverit. Se ei kuitenkaan yleensä tapahdu ihan näin, sanoi Rantanen ja napsautti sormiaan.

– Olen kyllä tosi tyytyväinen, että lähdin kauden puolivälissä, koska nyt saa preseasonin (valmistava harjoituskausi) jo tutussa ympäristössä ja voi keskittyä olennaiseen, eli fudikseen.

– Odotan kyllä tosi innolla jo ensi kautta, koska tuntuu, että se kovin työ on tehty jo, kun on päässyt joukkueeseen ja kaupunkiin sisään.

Rantanen on mukana Suomen joukkueessa, joka kohtaa tänään, torstaina, Ruotsin vieraskentällä MM-karsintapelissä. Ottelu alkaa kello 19.30 ja näkyy suorana Yle TV2:ltä sekä Yle Areenasta.

LUE MYÖS: