Espanjan suurin urheilulehti noteerasi Helmarien mahtavan voittomaalin ja antoi sille lempinimen – otsikko meni kuitenkin täysin metsään

© Kuva: Getty Images

A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantasen lisäajalla tekemä maali Helmarien 1-0-voitossa Skotlannista on saanut luonnollisesti suurta huomiota Suomessa, mutta on maali huomattu kauempanakin. Espanjan suurin ja luetuin urheilulehti Marca (joka on myös ei-urheilulehdet huomioituna maan toiseksi suurin sanomalehti) huomioi Rantasen naamallaan tekemän maalin kotisivuillaan, ja julkaisi osumasta videoklipin.

Marca risti maalin ”Jumalan naamaksi”, viikko sitten edesmenneen Diego Maradonan legendaarista ”Jumalan kättä” kunnioittaen. Ei lainkaan hassumpi lempinimi.

Samalla Marca kuitenkin tuli mokanneeksi heti lyhyen juttunsa otsikossa, sillä se kertoo maalin vieneen Suomen naisten EM-lopputurnaukseen. Kisapaikka ei kuitenkaan ole suinkaan vielä varma, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Ensin pitäisi saada kuitenkin vähintään 3-4 pistettä helmikuussa otteluista Portugalia ja Kyprosta vastaan, ja sitten vasta sopii juhlia kisapaikkaa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Helmareilla ja Huuhkajilla sama resepti – onko tässä suomalaisen jalkapallon peli-identiteetti, joka toisi tuplakisat?

LUE MYÖS: Näin Helmarit voi edetä EM-turnaukseen – jatkokarsintapaikka jo plakkarissa, EM-kisalippu hyppysten ulottuvilla

LUE MYÖS: Kuka on Suomen sankariksi noussut täydennyspelaaja Amanda Rantanen? – Kovia kokenut toisen polven maajoukkuepelaaja oli lopettaa jalkapallon kokonaan vielä muutama vuosi sitten

LUE MYÖS: Amanda Rantasen tekemä ”vuoden maali” sai somen sekaisin: ”Olen katsonut sen noin 472 kertaa”

LUE MYÖS: Helmarien mahtava voittomaali tyrmättiin brittimediassa ”naurettavaksi” – ”Rantasella ei ole aavistustakaan, että hän teki maalin”

LUE MYÖS: Helmarit varmisti EM-jatkokarsintapaikan huikealla tavalla – debytantti Rantanen ratkaisi viimeisestä tilanteesta

LUE MYÖS: A-maajoukkuedebytantti Amanda Rantanen Helmareille voiton tuoneesta ikimuistoisesta naamamaalistaan: ”Mulla ei ole mitään hajua, mitä sitten tapahtui”

LUE MYÖS: Helmarien valmentaja Anna Signeul lähes mykistyi Skotlannin trillerin lopusta: ”Se oli mieletöntä”