Valioliigan ”Big Six” -joukkueisiin lukeutuva Tottenham teki tällä viikolla kovan ratkaisun ja antoi potkut seuran päävalmentajaksi kesällä palkatulle Nuno Espírito Santolle.

Tottenham pelasi Nunon alaisuudessa 17 ottelua, joista saldona oli yhdeksän voittoa, seitsemän tappiota sekä yksi tasapeli. Tulokset eivät olleet katastrofaalisen huonoja, mutta peliesitykset olivat. Se oli varmasti se painavin syy, miksi seurajohto päätyi näin nopeassa ajassa valmentajavaihdokseen.

Tottenhamia kahtena viime kautena luotsannut José Mourinho on kyseenalaistanut maanmiehensä saamat potkut. AS Romaa nykyisin luotsaavan Mourinhon mukaan Nunolle olisi pitänyt antaa enemmän aikaa rakentaa projektiaan Pohjois-Lontoossa.

– Nuno Espírito Santo teki hienoa työtä Wolverhamptonissa, ei vuodessa tai muutamassa kuukaudessa, vaan neljässä tai viidessä vuodessa, Mourinho kertoi Sky Italialle.

-Siksi en aivan ymmärrä sitä [potkuja]. He palkkasivat tilalle loistavan valmentajan [Antonio Conte], mutta ennenkin heillä oli erittäin hyvä valmentaja.

Internazionalen viime kaudella Serie A:n mestariksi luotsannut Conte nähdään ensimmäistä kertaa Tottenhamin penkin päässä jo tänään torstaina, kun joukkue kohtaa Konferenssiliigassa Vitessen.