”Me tulemme olemaan Qatarissa” – Kokenut valmentaja otti Portugalin dramaattisen tappion omaan piikkiinsä

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo ja muut Portugalin supertähdet saivat pettyä sunnuntai-iltana raskaasti. Portugali oli jo kiinni paikassa ensi vuoden MM-turnaukseen, kunnes vaihtopelaaja Aleksandar Mitrovic puski Lissabonissa Serbialle 2-1-voittomaalin aivan ottelun lopussa. Niinpä MM-kisapaikan lunasti karsintalohko A:ssa Portugalin sijaan Serbia.

Portugalia yhtäjaksoisesti vuodesta 2014 lähtien valmentanut Fernando Santos otti syyt tappiosta omaan piikkiinsä. 67-vuotiaan Santosin mielestä Portugalin esitys oli pelokas.

– Näytti siltä, että lunastaisimme MM-kisapaikan, mutta niin ei käynytkään. Teimme maalin ja hallitsimme pelin alkua. Sitten aloimme kuitenkin vetäytyä, Santos kommentoi.

– Pelaajat yrittivät. Sitten emme kuitenkaan saaneet peliä käyntiin. Aina kun saimme, loimme heille vaikeuksia, mutta suurimman osan ajasta emme pystyneet siihen.

– Serbia oli parempi. Meidän DNA:mme on pitää palloa jaloissamme ja pelata. Bernardo Silva halusi saada palloa, mutta hän oli ainoa. Pelasimme pelokkaasti. Se on minun syytäni.

Portugali tavoittelee MM-kisapaikkaa nyt maaliskuussa pelattavissa jatkokarsinnoissa, joissa 12 maata tavoittelee viimeistä kolmea Euroopan kisapaikkaa. Valmentaja on vakuuttunut, että joukkue hoitaa homman.

– Me tulemme olemaan Qatarissa. Tiedämme, ettemme tehneet sitä, mitä meidän piti, mutta me tulemme olemaan siellä.

– Olemme aina pelanneet voittaaksemme ja ajatelleet hyökkäysvetoisesti. Se ei kuitenkaan aina suju siten, kuten haluamme, ja se on minun vastuullani, Santos päätti.

Lähde: Goal


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.