Maailmanrankingin sijalla 8 oleva Portugali sai pettyä pahasti sunnuntaina päättyneessä MM-karsintalohkossaan. Serbia haki päätöskierroksella dramaattisen loppuhetkien 2-1-voiton, lunasti suoran MM-kisapaikan ja pakotti Portugalin hakemaan paikkaa Qatarin turnauksessa maaliskuun jatkokarsinnan kautta.

Mikään uusi juttu MM-jatkokarsinta ei Portugalille ole, sillä se lunasti kisapaikkansa samaa reittiä myös vuosien 2010 ja 2014 MM-turnauksiin. Syksyllä 2009 kaatui Bosnia ja Hertsegovina yhteismaalein 2-0 ja syksyllä 2013 Ruotsi yhteismaalein 4-2. Ikimuistoisessa otteluparissa Cristiano Ronaldo teki Portugalin kaikki neljä maalia ja Zlatan Ibrahimovic Ruotsin molemmat osumat.

Sunnuntainen lopun tappio sai Portugalin kapteenin Cristiano Ronaldon tulistumaan oikein kunnolla. TV-kameroille taltioitui, kuinka Manchester Unitedin hyökkääjä räjähti pahanpäiväisesti, kun Portugalin päävalmentaja Fernando Santos lähestyi häntä loppuvihellyksen soitua.

CR7 rähjäsi Santosille jotain, josta ei medialla ole toistaiseksi tietoa, ja kieltäytyi tarttumasta Santosin ojennettuun käteen. Tässä vaiheessa Portugalin vuoden 2016 euroopanmestariksi valmentanut Santos katsoi parhaaksi kääntyä kannoillaan, jottei tilanne dramatisoituisi sen enempää.

[readmore from=MM-karsinnat]

Cristianon huudoista on esitetty lähinnä vain arvauksia. Yksi näkemys on, että hän valitti Santosille Portugalin puolustusvoittoista taktiikkaa sen sijaan, että Portugali olisi hakenut 1-1-tilanteessa kisapaikan sinetöinyttä 2-1-maalia.

Santos selitteli välikohtausta lehdistötilaisuudessa ”normaaliksi” ja sanoi ymmärtävänsä Cristiano Ronaldon turhautumista. Tappion Santos otti omaan piikkiinsä. Valmentajan kommentteja voi lukea lisää täältä.

Videoklippi Cristiano Ronaldon tulistumisesta on nähtävissä alla.

TNT Sports México

@tntsportsmex
¡Se calentó el Comandante! 🔥

@Cristiano no estaba nada contento tras la derrota de Portugal 🇵🇹 ante Serbia 🇷🇸 y así le reclamó al seleccionador luso Fernando Santos.

¿Qué tanto le habrá dicho? 🗣️