Näkökulma: Glen Kamaralle saattaa aueta puolivahingossa juuri täydellinen polku Valioliigaan

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara oli Rangersissa elintärkeä pelaaja manageri Steven Gerrardille. Kamara saattaa olla Gerrardille jopa niin tärkeä palanen, että tulevat päivät ja viikot voivat olla hyvinkin keskeisiä suomalaisen keskikenttäpelaajan uran kannalta.

Kamaran tärkeydestä saatiin erittäin vahva signaali syyskuussa, kun Rangers teki suomalaisen kanssa jatkosopimuksen aina vuoteen 2025 saakka. Aiempi sopimus oli päättymässä vuonna 2023, joten mikään tulipalokiire Rangersilla ei ollut. Tai ehkä olikin, sillä paremmalla palkalla ja ehdoilla Kamara saatiin pidettyä tyytyväisenä Glasgowssa.

Selvää on ollut se, että Kamaran ympärillä on riittänyt kiinnostusta. Valioliigan keskikastin joukkueet ovat olleet huhujen mukaan yksi kerrallaan pallovarman keskikenttäpelaajan perässä. Kamara itsekin myönsi, että viime kesän siirtoikkunassa kyselyjä tuli.

– Tiedän, että kiinnostusta on ollut eri liigoista, mutta keskittymiseni on ollut koko ajan Rangersissa. En ollut itse kovin kiinnostunut siitä. Lähinnä ajattelin, että jos jotain tapahtuu, niin sitten tapahtuu, mutta mitään ei lopulta tapahtunut, Kamara vastasi SuomiFutis-sivustolle syyskuussa.

Nyt Kamaran entinen päävalmentaja Steven Gerrard on virallisesti Aston Villan uusi päävalmentaja. Aston Villa oli lehtitietojen mukaan valmis maksamaan Gerrardista kolme miljoonaa puntaa Rangersille, jotta hänet saatiin Birminghamiin kesken sopimuskauden.

Glen Kamara on kasvanut Rangerissa tähtipelaajaksi Skotlannin mittapuulla. Kuva: Getty Images.

Gerrard on ylistänyt Kamaraa oikeastaan jokaisessa käänteessä. Gerrard vanhana keskikenttäpelaajana tuntee ja arvostaa Kamaran kykyä hallita peliä pallon kanssa. Gerrard on varmasti myös tietoinen Kamaran heikkouksista ja siitä, mihin hänen kapasiteettinsa voi parhaimmillaan yltää.

Rangersissa Kamara on ollut Gerrardin systeemissä tärkeä palanen puolustuksen ja hyökkäyksen välisenä linkkinä. Kamara syöttää palloa omilleen vakuuttavalla prosentilla ja voittaa oman kaksinkamppailunsa useammin kuin häviää.

– Glen on joukkueessamme erittäin arvostettu jäsen, joka on osoittanut erinomaista teknistä kyvykkyyttä ja johtajuutta siirryttyään Rangersiin. Hänellä on olennainen rooli systeemissämme ja hän on elintärkeä pelityylillemme, Gerrard kehui jatkosopimuksen julkistamisen yhteydessä.

Tiettävästi Aston Villa olisi tarjoamassa Gerrardille jo tammikuussa varoja uusiin pelaajahankintoihin. Taloudellisesti Aston Villa on varsin mukavassa tilanteessa, kun Jack Grealish myytiin viime kesänä yli sadalla miljoonalla eurolla Manchester Cityyn. Toki Villa hankki myös pelaajia hänen tilalleen, mutta kassaan jäi silti mukavasti käteistä.

Sitten spekuloidaan. Kun Gerrard siirtyi nyt Aston Villan manageriksi, kääntyvätkö katseet tammikuussa Rangersiin? Tässä piilee Kamaran uran kannalta varsin iso kysymys.

Kamaran uusi jatkosopimus, jota Gerrard oli äänekkäästi ajamassa, nostaa toki Kamaran hintapyyntöä. Silti Kamara olisi Valioliigan mittapuulla, ja myös Aston Villan mittapuulla, melko edullinen hankinta. Kamaran siirtosumma pyörinee jossain 10-15 miljoonan euron tietämillä.

Kamaran kohdalla on paljon puhuttu Valioliigasta, vaikka konkreettisia tarjouksia ei olla ainakaan mediaan asti vuodettu. Ikää Kamaralla on 26 vuotta. Seuraavan ison siirron pitäisi tapahtua mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jos hän sellaista vielä havittelee. Arsenalin akatemiasta Skotlantiin lähtenyt Kamara on lähtemisestään asti haaveillut Valioliigassa pelaamisesta, mutta siihen ei vielä ole auennut sopivaa mahdollisuutta.

Gerrardin Aston Villa -pesti saattaisi avata juuri täydellisen mahdollisuuden Kamaralle, joka saisi tutussa ja turvallisessa valmennuksessa mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen urallaan. Tämä voisi olla Kamaralle juuri se sopiva polku Valioliigan hurjaan vaatimustasoon.

Gerrard taas saisi pelityylinsä kannalta elintärkeän palasensa mukanaan Birminghamiin. Olisiko tässä täydellinen liitto?

Muokattu 11.11. klo 12.29: Lisätty tieto siitä, että Steven Gerrardista tuli Aston Villan uusi päävalmentaja. Juttua muokattu tiedon pohjalta ajankohtaisemmaksi.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½