Toinen palkitsee pelaajansa pizzalla ja toinen kieltää jopa ketsupin – Valioliigan italialaisvalmentajilla erilaiset metodit

© Kuva: Getty Images

Claudio Ranieri on paljon nähnyt ja paljon kokenut italialainen valmentajavelho. Nyt jo 70-vuotias Ranieri saavutti upeita asioita muun muassa Leicester Cityn peräsimessä.

Joukkue voitti sensaatiomaisesti Valioliigan mestaruuden kaudella 2015/16. Nykyisin, mittavalla urallaan myös Chelsean, Juventuksen ja Interin puikoissa ollut italialainen valmentaa Watfordia.

Kaikki maailman huippuvalmentajat haluavat nykypäivänä, että pelaajat ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ja pitävät huolen ruokavaliostaan.

Ranierin mielestä pelaajat tarvitsevat myös sillä saralla palkintoja pitkän kauden aikana. Esimerkiksi mestaruuden voittanut Leicesterin miehistö sai palkinnoksi pizzaa, jos oma maali säilyi puhtaana.

Claudio Ranieri jakaa italialaisen keittiön iloja pelaajilleen hyvistä esityksistä. Getty Images.

Italialaiset suhtautuvat ruokaan ja varsinkin omaan keittiöönsä fanaattisesti. Silti jotkut valmentajat toimivat pelaajiensa ravinnon suhteen varsin eri tavalla. Myös Italiassa.

Tottenhamin valmennusvastuun juuri ottanut Antonio Conte ei lähde palkitsemaan pelaajiaan ruoalla. Ei edes italialaisella ruoalla.

Mestarivalmentaja on vaatimuksissaan varsin ehdoton. Conte teki samaa jo Chelseassa ja nyt sama jatkuu toisessa lontoolaisjoukkueessa.

Tottenhamin pelaajat eivät saa jatkossa koskea muun muassa juuri pizzaan, mutta myös majoneesit, ketsupit ja kastikkeet ovat kiellettyjen ruoka-aineiden joukossa.

Conten rajuiltakin kuulostavat toimet ovat nykypäivän jalkapallossa loppujen lopuksi varsin yleisiä ja myös tehokkaita. Nykyisin Chelsean riveissä pelaava belgialaistähti Romelu Lukaku kertoi Conten metodien muuttaneen häntä pelaajana, kun kaksikko teki yhteistyötä Inter Milanissa.

– Minun kehoni koostumus mitattiin, kun saavuin Interiin. Siitä hetkestä aika paljon on muuttunut, Lukaku totesi Interin omassa podcastissa.

– Olen aina ollut vahva pelaaja, mutta aikani Italiassa vei kaiken uudelle tasolle. En ole koskaan tuntenut oloani näin vahvaksi. Kehitystä tapahtui niin fyysisellä kuin henkisellä puolella.

Lukaku kertoo muuttaneensa Conten alaisuudessa ruokailutottumuksensa täysin. Saa nähdä, että mitä Ranieri tällä kaudella keksii pelaajilleen kannustimeksi. Conten Tottenhamissa dieetti alkoi nyt.

Lähde: The Athletic

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.