Manchester Unitedin tähdet pyysivät anteeksi kuvaa kohuräppärin kanssa – ”En hyväksy minkäänlaista rasismia!”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin laitahyökkääjät Marcus Rashford ja Jesse Lingard ovat pyytäneet anteeksi sen jälkeen, kun heistä levisi yhteiskuva kohuräppäri Wileyn kanssa.

Richard Kylea Cowie, taiteilijanimeltään Wiley, 43, nousi toissa vuonna otsikoihin, kun hän latasi sosiaaliseen mediaan juutalaisvastaisia julkaisuja. Räppäri syytti juutalaisia ”rasisteiksi”, ”käärmeiksi” ja ”pelkureiksi” ja sanoi, että tummaihoisten pitäisi ryhtyä sotaan juutalaisia vastaan.

Julkaisujensa jälkeen Wiley menetti levytyssopimuksensa, ja hän sai porttikiellon Twitteriin. Listahittejä tehtailleen räppärin on tiettävästi ollut vaikea saada kohunsa jälkeen keikkoja.

Rashford, 24, ja Lingard, 29, ikuistettiin Wileyn kanssa yhteiskuvaan yökerhossa Dubaissa. Valioliigassa pelataan seuraavaksi vasta helmikuussa, joten useat pelaajat ovat lähteneet lomailemaan.

Unitedin hyökkääjät julkaisivat anteeksipyyntönsä tiistaina sosiaalisessa mediassa.

– Tämä kuva tuli tietooni, ja ymmärrän nyt, että asiayhteden huomioiden se voidaan helposti tulkita väärin. Haluan korostaa, etten hyväksy minkäänlaista juutalaisiin tai mihinkään muuhunkaan yhteisöön kohdistuvaa syrjivää kielenkäyttöä tai käyttäytymistä, kommentoi Rashford.

– Minulle on kerrottu eräästä kuvasta, joka on tällä hetkellä liikkeellä ja joka voidaan helposti tulkita väärin. Haluan tehdä selväksi, että en hyväksy minkäänlaista rasismia! kommentoi Lingard.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️