Mestarien liigan voittajasuosikeihin lukeutuvan Bayern Münchenin pudotuspelitaival ei alkanut hyvin. Se oli joutua taipumaan yllätysjoukkue FC Salzburgille, mutta Kingsley Comanin lopun maali pelasti saksalaisille edes 1-1-tasapelin.

Vaikka tasoitusmaali helpottikin asetelmia maaliskuun toiseen osaotteluun, oli Bayernin luottopelaaja Joshua Kimmich ottelun jälkeen lähinnä pettynyt. Kimmich myönsi, ettei joukkueen vire ole juuri nyt kohdallaan.

– Tulosta on vaikea hyväksyä. Ensimmäisellä puoliajalla panoksemme ei ollut tarpeeksi hyvä – varsinkaan puolustuksessa. Meillä ei ole tällä hetkellä flow’ta, jolla kaikki sujuisi itsestään. Se pitää jokaisen käsittää, Kimmich totesi.

Bayern oli varsinkin toisella jaksolla hallitsevampi osapuoli, ja yritti sinnikkäästä loppuun saakka. Salzburgin maalivahti Philipp Kohnille tilastoitiin kahdeksan torjuntaa Bayern-vahti Sven Ulreichin neljää vastaan. Hatunnoston arvoisen suorituksen altavastaaja Salzburg toki teki. Suhteellisen aikaisen johtomaalin lisäksi Salzburgilla oli kaksi mainiota maalipaikkaa 81. minuutilla.

Mistään pitkään jatkuneesta alakulosta ei Bayernin kohdalla puhuta, mutta lauantain 2-4-tappio Bochumille oli alkusoittoa keskiviikon vaikealle Mestarien liiga -pelille. Maalivahdin vaikutus kenttäpeliin on toki melko pieni, mutta kyseiset kaksi peliä ovat ensimmäiset kaksi, joista leikkauspöydällä käynyt joukkueen kapteeni Manuel Neuer on ollut sivussa.

Mielenkiintoista on, että sekä Bayernin varsinainen kapteeni Neuer että Salzburgin kapteeni Andreas Ulmer ovat valmentajiaan vanhempia. Ottelupari onkin kahden nuoren valmentajan mittelö, sillä Salzburgin valmentaja Matthias Jaissle on 33-vuotias ja Bayernin valmentaja Julian Nagelsmann 34-vuotias.

Nuori on toki Salzburgin joukkuekin, sillä sen aloituskokoonpano oli keski-iältään nuorin (23 vuotta ja 242 päivää) Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa sitten Ajaxin ja vuoden 2003, eli lähes 19 vuoteen.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Squawka

@Squawka
◉ Bayern captain
◎ 35-year-old Manuel Neuer

◉ Bayern manager
◎ 34-year-old Julian Nagelsmann

◉ Salzburg captain
◎ 36-year-old Andreas Ulmer

◉ Salzburg manager
◎ 33-year-old Matthias Jaissle

#UCL

OptaFranz

@OptaFranz
7 - There are seven players in @FCBayernEN's starting XI today who have scored at least as many goals in the #UCL as Salzburg's starting XI combined (9): Tolisso (9), Kimmich (10), Gnabry (11), Coman (12), Sané (15), Müller (50) & Lewandowski (82). Experience. #OptaBattle #SALFCB

OptaFranz

@OptaFranz
23 - The average age of FC Salzburg's starting XI is 23 years & 242 days old - it's the youngest starting XI in the #UCL knockout stage for any team in almost 19 years (Ajax in April 2003 against Milan, 22 years & 205 days). Youth. #OptaBattle #SALFCB

Nuorten aikaansaannnosta oli myös Salzburgin johtomaali. Maalin tehnyt, vaihdosta sisään otettu Junior Adamu on 20-vuotias ja maalin alustanut Brenden Aaronson 21-vuotias. Aaronson on Yhdysvaltain maajoukkuepelaaja, joka loi ottelussa viisi maalipaikkaa – enemmän kuin kukaan toinen pelaaja keskiviikon Mestarien liiga -otteluissa.

Huomattavasti kokeneempi on Bayern Münchenin 33-vuotias hyökkääjätähti Robert Lewandowski, joka pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia. Lewandowski oli voittanut 22 edellistä otteluaan Mestarien liigassa, mutta nyt tuo komea putki meni poikki. Syytä puolalainen saa hakea myös itsestään, sillä vaikka Bayern laukoi pelissä 22 kertaa, ei Lewandowski itse kertaakaan.

Squawka

@Squawka
Brenden Aaronson created five chances against Bayern, more than any other player across both #UCL games this evening.

Flying the flag. 🇺🇸

Colin Millar

@Millar_Colin
Insane stat alert: tonight was the first time in 23 matches that Robert Lewandowski played in the Champions League and his team did not win the match. 22 victories in a row the record for any player.

Lähde: Kicker