Viime kaudella Valioliigan kakkoseksi sijoittuneen Manchester Unitedin odotettiin taistelevan tällä kaudella mestaruudesta, kun seura hankki kesällä riveihinsä kolme maailmantähteä: Cristiano Ronaldon, Raphaël Varanen ja Jadon Sanchon.

Kuluva kausi on kuitenkin sujunut Manchester Unitedilta todella heikosti. Valioliigassa mestaruushaaveet murenivat jo aikapäiviä sitten ja joukkueella tekee tiukkaa yltää edes neljän parhaan joukkoon. FA Cupissa ja Liigacupissa tie katkesi jo ennen neljännesvälieriä, ja Mestarien liiga on ainut kilpailu, josta joukkue voi tällä kaudella vielä voittaa pokaalin.

Manchester Unitedin yksi harvoista onnistujista on tällä kaudella ollut David de Gea, joka on torjunnoillaan kannatellut joukkuetta. Espanjalaisvahti on tyytyväinen omiin peliesityksiinsä, mutta hämillään siitä, mistä joukkueen alavire johtuu.

– Luulen, että joku on kironnut meidät tai jotain, de Gea sanoi El Paisin haastattelussa.

Totuus on, että en tiedä mitä tapahtuu, en todellakaan tiedä. Ihmiset kysyvät sitä minulta aina, ja me puhumme siitä myös joukkuekavereideni kanssa. Mutta emme tiedä mistä tämä johtuu.

– Meidän olisi pitänyt kilpailla useammasta pokaalista, kaikkein suurimmista pokaaleista, mutta en vain tiedä, miksi tämä joukkue ei toimi.

De Gea on joutunut tällä kaudella Valioliigassa pallosateeseen. Hän on kirjauttanut tilastoihinsa jo 84 torjuntaa. Se kertoo paljon Unitedin heikosta puolustamisesta, sillä torjuntatilaston kakkosena olevalla Leedsin Illan Meslierillä on 13 torjuntaa vähemmän.

– En tiedä, onko se hyvä asia [torjuntatilasto]. Joukkueet luovat paljon maalipaikkoja meitä vastaan, mutta sitä varten olen täällä: yritän torjua ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin, ja tällä kaudella asiat ovat menneet sen suhteen hyvin.

Manchester United pelaa seuraavan ottelunsa huomenna lauantaina, kun Southampton vierailee Old Traffordilla. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 14:30.