UEFA tiedotti torstaina, että se pitää hätäkokouksen Venäjän ja Ukrainan tilanteen takia. Venäjä hyökkäsi sotilaallisesti varhain torstaiaamuna Ukrainaan.

UEFA kertoi, että se pitää perjantaina ”erityislaatuisen” kokouksen, johon osallistuu UEFA:n johtoryhmä puheenjohtaja Aleksander Čeferinin johdolla.

Kokouksessa käsitellään sitä, miten UEFA reagoi Venäjän sotatoimiin Ukrainaa vastaan. UEFA aikoo tiedottaa ja kommentoida tilannetta vasta kokouksen jälkeen.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

UEFA

@UEFA

UEFA

@UEFA
Following the evolution of the situation between Russia and Ukraine, the UEFA president has called an extraordinary meeting of the Executive Committee for 10:00 CET on Friday 25 February, in order to evaluate the situation and take all necessary decisions.
Further communication will be made after the meeting of the UEFA Executive Committee.

Mitä UEFA:lta voidaan odottaa?

Mestarien liigan finaali on määrä pelata keväällä Pietarissa. BBC:n tietojen mukaan UEFA on viemässä finaalin pois Venäjältä. Lisäksi UEFA varmasti pohtii venäläisseurojen ja maajoukkueen sulkemista kansainvälisistä kilpailuista, kuten MM-karsinnoista sekä UEFA:n alaisista seurajoukkueturnauksista.

[readmore from=ukrainan-kriisi]

Pietarin Zenit pelaa torstai-iltana Real Betisiä vastaan Eurooppa-liigan pudotuspelien toisessa osaottelussa. Lisäksi Eurooppa-liigassa mukana on yhä Moskovan Spartak, joka eteni suoraan neljännesvälieriin.

Mestarien liigassa tai Konferenssiliigassa ei ole enää jäljellä venäläisiä joukkueita. Sen sijaan Venäjän miesten maajoukkueen pitäisi pelata Puolaa vastaan maaliskuussa MM-karsintojen jatkokarsinnassa.

LUE MYÖS: