Englantilaislehti Evening Standard kirjoittaa, että Essexin alueen poliisi aloittaa sittenkin tutkinnan koskien videota, jossa West Hamin ranskalaispuolustaja Kurt Zouma rääkkää perheensä lemmikkikissaa. Vielä tiistaina uskottiin, ettei poliisitutkintaa tule, mutta samana iltana poliisi julkaisi tiedotteen, joka kumosi aiemman oletuksen.

– Olemme tietoisia sosiaalisessa mediassa kiertävästä kissaan liittyvästä videosta, joka on joidenkin yhteisömme jäsenten mielestä ahdistava. Saimme äskettäin kuulla, että tapaus on saattanut sattua Essexissä. Teemme yhteistyötä (eläinsuojelujärjestö) RSPCA:n kanssa, ja pikaiset tutkinnat ovat käynnissä, Essexin poliisin tiedotteessa todetaan.

Tutkintaan osallistuu RSPCA:n ja Essexin poliisin lisäksi myös Surreyn alueen poliisi. Mahdollisista rikossyytteistä ei ole toistaiseksi päätetty.

Zouman yhteistyökumppani Adidas on aloittanut puolustajan toiminnasta oman sisäisen tutkintansa.

– Olemme tietoisia netissä kiertävästä hyvin valitettavasta videosta. Yhteenkään eläimeen ei pitäisi kohdistua julmaa ja perusteetonta kaltoinkohtelua, ja tutkimme tapausta sisäisesti, Adidas totesi Standard Sportille lähettämässään tiedotteessa.

Sky Sportsin mukaan myös eräs West Hamin sponsoreista puntaroi yhteistyön jatkamisen edellytyksiä West Hamin kanssa ja tutkii tapausta.

Sekä Kurt Zouma että hänen videon kuvannut Yoan-veljensä ovat pyytäneet anteeksi seuroiltaan. Yoan Zouma pelaa viidennen sarjatason Dagenham & Redbridgessä. Kurt Zouman seura West Ham on sanonut ”käsittelevänsä tapausta seuran sisällä”, mutta ainakin tiistaina Zouma pelasi täydet minuutit Hammersin alakerrassa, kun joukkue kohtasi Valioliigassa Watfordin (1-0-voitto).

West Hamin päätös peluuttaa Zoumaa heti tiistaina sai hyvin pettyneen vastaanoton monilta West Hamin kannattajilta, ja ottelun aikana sekä West Hamin että Watfordin fanit buuasivat Zoumalle tämän koskiessa palloon. Watfordin kannattajat lauloivat myös tälle osoitettuja pilkkalauluja. Otteita Zouman saamasta vastaanotosta on nähtävissä alla olevissa twiiteissä. Päätöstä peluuttaa Zoumaa arvosteli rajusti myös talk show -juontaja Jeremy Kyle, joka on West Hamin kannattaja.

Twiittien jälkeen on luettavissa vielä West Hamin valmentajan David Moyesin pelin jälkeisiä kommentteja.

TalkTV

@TalkTV
Kurt Zouma is set to start for West Ham tonight against Watford despite receiving backlash over a 'horrific' video of him kicking and slapping a cat.

Jeremy Kyle: "I'm a West Ham fan, completely and utterly unbelievable. How he's playing tonight is beyond me."

#jeremykyle

Justin Allen

@justinallen1976
As a West Ham fan, I'm disgusted that David Moyes is starting cat-beater Kurt Zouma tonight v Watford! Unbelievable. #whufc #WestHam #PremierLeague

Away Day Bible

@AwayDayBible
🎶 He plays at centre back, He kicks his fucking cat

🗣 Watford fans at West Ham singing about Kurt Zouma

#WatfordFC #Watford

The fact that Kurt Zouma is starting less than 24 hours after that disgusting video speaks volumes of David Moyes and the West Ham board.

A complete and utter disgrace. Hopefully West Ham fans make it very clear how they feel about this cowardly decision.

TalkTV

@TalkTV
Watford fans chant and boo at Kurt Zouma less than 24 hours after a shocking video surfaced of him attacking his pet cat.

BRITISH&PROUD

@maxine_stroud
#KARMA!
Watford fans sang 'That's how your cat feels' at Kurt Zouma after he went down in pain following a collision with Josh King #WHUWHAT #KurtZouma

– Kyllä, Zouma on jatkossakin käytettävissä. Seura käsittelee asian muuten. Minä pidän huolen jalkapallopuolesta, West Hamin valmentaja David Moyes totesi ottelun jälkeen.

– Olen erittäin pettynyt, ja seura on tehnyt kaikki voitavat toimet kulissien takana. Minun työni on valita paras joukkue, ja Kurt oli osa sitä.

[readmore from=Zouma-Kurt]

– Olen suuri eläinten ystävä, ja tapaus vaikutti tietysti moniin. Olin todella pettynyt näkemääni ja siihen, mitä minulle kerrottiin, mutta minun työtäni oli yrittää saada West Hamille voitto. Jotkut ovat silti pettyneitä, ja ymmärrän sen. Minä olen kuitenkin ihminen, joka välittää suuresti koiristaan ja hevosistaan.

– Olen jo jutellut Kurtin kanssa, ja yritämme päästä eteenpäin. Ymmärrämme, ettei se miellytä kaikkia. Oliko peluutuspäätökseni väärä? Minä ajattelen asiaa siten, että Kurt pyysi anteeksi. Ymmärrän, etteivät monet hyväksy sitä, mutta minun työtäni oli valita paras mahdollinen joukkue.

Kommenttien lähde on Sky Sports.