West Ham on lätkäissyt 180 miljoonan euron hintalapun keskikenttäpelaajalleen Declan Ricelle, jonka perässä ovat Chelsea ja Manchester United, kertoo London Evening Standard.

Englannin A-maajoukkueessa 27 kertaa esiintynyt Rice, 23, edusti Chelseaa juniorina monen vuoden ajan, kunnes hänet vapautettiin seuran akatemiasta 14-vuotiaana. Siitä eteenpäin hän on edustanut yhtäjaksoisesti West Hamia, jonka ykkösmiehistössä hän on pelannut 183 ottelua.

Evening Standardin mukaan Rice siirtyisi ennemmin Chelseaan kuin Manchester Unitediin, vaikka lontoolaisseuran tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Chelsea etsii parhaillaan uutta omistajaa, eikä uuden seurajohdon siirtobudjetista ole vielä mitään tietoa.

Manchester United on erittäin kiinnostunut Ricesta, sillä se menettänee kesällä keskikentältään Paul Pogban, jonka sopimus on päättymässä. United keskittyy kuitenkin tällä hetkellä ensisijaisesti uuden managerin etsimiseen.

West Hamin manageri David Moyes haluaisi rakentaa joukkueensa Ricen ympärille. Ricen sopimus Hammersin kanssa on voimassa kesään 2025 saakka, ja seuralla on optio jatkaa sitä vuodella. West Ham on lisäksi tehnyt hänelle kaksi jatkosopimustarjousta, mutta Rice on kieltäytynyt kummastakin.