Helsingin IFK on tehnyt sopimuksen Norsunluurannikon maajoukkueen topparin Wilfried Kanonin kanssa.

Kanon, 28, siirtyy HIFK:hon Egyptin pääsarjaseurasta Pyramids FC:stä. Hän on edustanut urallaan myös italialaista Empolia, romanialaisia Gloria Bistrițaa ja Corona Brașovia sekä hollantilaista ADO Den Haagia, jonka riveissä hän pelasi Eredivisiessä 123 ottelua.

– Kanon on taitava ja monipuolinen toppari, jonka toivotaan tuovan lisää laatua niin puolustus- kuin hyökkäyspeliinkin, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström seuran tiedotteessa.

Norsunluurannikon maajoukkueessa Kanon on ollut vakiokalustoa vuodesta 2015 lähtien. Samana vuonna hän oli mukana voittamassa Afrikan mestaruusturnausta. Maaotteluita Kanonilla on tilillään 55 kappaletta.

– Tärkein muistoni maajoukkueesta on vuodelta 2015. Se oli ensimmäinen vuosi, kun pääsin mukaan Afrikan-mestaruuskilpailuihin, ja voitimme mestaruuden. Se on minulle erityinen asia-

– Tuon joukkueeseen toivottavasti paljon positiivisia asioita. Haluan antaa kaikkeni joukkueelle, harjoitella ja pelata kovaa, ja tuoda hyvää joukkueelle ja kannattajille. Nyt täällä on ainakin hyvin kylmä.

– Ensimmäiset harjoitukset menivät hyvin, siellä pelattiin hyvää jalkapalloa. Valmennustiimi on portugalilainen, ja he rakastavat jalkapalloa. Aivan kuten minäkin. Näin harjoituksissa myös, että pelaajat haluavat taistella kovaa. Siitä tykkään.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
HIFK:n puolustus vahvistuu Eredivisiessä pelanneella Wilfried Kanonilla!

Tervetuloa Helsinkiin, Wilfried!

Lue Wilfriedistä lisää sivuiltamme: hifkfotboll.fi/2022/03/hifkn-…

#hifkfotboll #engångalltid