Suomalainen huippuerotuomari Lina Lehtovaara on nimetty tuomariksi Naisten Mestarien liigan puolivälierien tiistaiseen otteluun Real Madrid-Barcelona. Nimitys on suuri ja selkeä arvostuksen osoitus 40-vuotiaalle Lehtovaaralle.

Ottelu pelataan Estadio Alfredo Di Stefanolla Madridissa alkaen kello 22.00. Pelin suosikki on ehdottomasti mestaruutta puolustava ja naisten La Ligan mestaruuden jo varmistanut Barcelona, joka voitti oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Real Madrid oli oman lohkonsa kakkonen.

Lehtovaaran tuomaritiimi on hyvin kansainvälinen, sillä avustavat erotuomarit tulevat Virosta ja Slovakiasta, ja neljäs erotuomari Portugalista. Naisten Mestarien liigan pudotuspeleissä on käytössä myös videotuomarijärjestelmä VAR, jota ottelussa käyttävän niin ikään portugalilaistuomarit.

[readmore from=Lehtovaara-Lina]

Mitään sinänsä uutta Lehtovaaran nimityksessä huippuotteluun ei ole, sillä hän jakoi oikeutta Naisten Mestarien liigan puolivälierissä myös vuosina 2018, 2019 ja 2021. Tuore nimitys antaa kuitenkin vahvaa osviittaa siitä, että Lehtovaara lienee hyvin mukana spekulaatioissa, kun naisten kesän EM-kisoihin valitaan erotuomareita.

Lähde: Palloliiton kotisivut