Puolustava suomenmestari HJK haki kauden toisen voittonsa perjantaina Seinäjoelta. Viime kauden pronssimitalisti SJK tarjosi väkevän vastuksen, mutta joutui lopussa taipumaan.

Ensimmäisen puoliajan kaksi puhuttaneinta tilannetta koskivat HJK:n Santeri Väänästä sekä hollantilaishyökkääjä Fabian Serrarensia.

20-vuotias Väänänen loukkaantui noin 40. minuutilla, ja hänet kannettiin paareilla pois kentältä. Vamma syntyi keskialueen vaarattoman näköisessä kaksinkamppailutilanteessa, jonka jälkeen Väänänen jäi pitelemään polveaan. Väänäselle on kaavailtu suurta roolia HJK:n keskikentällä, joten jos vamma osoittautuu pahaksi, on isku kova koko joukkueelle. Väänänen on kärsinyt loukkaantumisista aiemmillakin kausilla. Pelin jälkeen Väänänen oli kentällä kainalosauvojen tukemina.

Janne Oivio

@JanneOivio
Santeri Väänänen ja paarit kentälle. Jos tämä on miltä kuulostaa niin todella, todella epäreilua nuorelle miehelle. #HJK #veikkausliiga

Toisessa avausjakson merkittävässä tilanteessa SJK:n kolumbialaispuolustaja Cristian Valencia löi nyrkillä Serrarensia vatsaan. Erotuomari Antti Munukka ei lyöntiä havainnut, joten tilanteesta ei tuomittu vapaapotkua eikä varoitusta. Serrarens totesi kuitenkin Ruudun haastattelussa, ettei ollut kokenut ennen vastaavaa. Lyönti tallentui myös TV-kameroihin.

Markus Nurmio

@Nurtsi3
Onhan tuo Valencian lyönti Serrarensiin punaisen paikka. #HJK #Veikkausliiga

SJK loi pitkään ottelun parhaita maalipaikkoja, ja piti HJK:n loitolla parhaasta maalintekosektorista. Omissa maalipaikoissaan SJK oli turhan epätarkka, ja yhden Jake Dunwoodyn kudin Connor Hazard torjui riman alta loistokkaasti.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
💥 Conor HAZARD!!!! What a save! 🔵⚪️

#HJK #SJKHJK #Veikkausliiga

Ottelun ainoasta maalista vastasi 84. minuutilla HJK. Pelattiin 83. minuuttia, kun veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Johannes Yli-Kokko, 20, harhautteli vastustajia 20 metrissä hyvällä itseluottamuksella. Yli-Kokko laukoi rangaistusalueen takaa pallon maaliin, mutta ei saanut vielä ensimmäistä pääsarjamaalia tililleen, sillä veto muutti suuntaa Anthony Olusanyan jalasta, ja merkattiin tälle.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
💥 SJK vs HJK 0-1 – Anthony Olusanya!!!

Johannes Yli-Kokon loistavan laukauksen ohjaa maaliin Anthony Olusanya.

#HJK #SJKHJK #Veikkausliiga

Vielä ottelun lisäajalla SJK:n Kingsley Oforille aukesi erinomainen tilaisuus tasoittaa peli, mutta ghanalainen sijoitti vetonsa ohi maalin. Niinpä HJK lähti kotimatkalle 1-0-voiton ja kolmen sarjapisteen turvin.