Norwichin päävalmentajan Dean Smithin mukaan seura on aikeissa käyttää suomalaishyökkääjänsä Teemu Pukin sopimuksen jatko-option.

Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijän ja Norwichin nykyinen diili on päättymässä tulevana kesänä, mutta seuralla on mahdollisuus pidentää sitä.

Pukki, 32, siirtyi Norwichiin kesällä 2018 ilmaiseksi jätettyään tanskalaisen Brøndbyn, ja hän on ollut jokaisella Englannissa viettämällään kaudella joukkueensa paras maalintekijä. Kaikkiaan Pukki on pelannut Norwichissa 160 ottelua tehden niissä yhteensä 76 maalia ja syöttäen 20.

Viime aikoina on huhuttu, että Espanjan pääsarjassa pelaava Celta Vigo olisi kiinnostunut naaraamaan Pukin riveihinsä. Pukki pelasi Espanjassa jo vuosina 2008-2010 Sevillan organisaatiossa. Hän on urallaan edustanut myös KTP:tä, HJK:ta, Schalkea ja Celticiä.

Norwich-luotsi Smithiltä kysyttiin Pukin siirtohuhuista perjantaina lehdistötilaisuudessaan.

– Minua se ei häiritse lainkaan. Siksi meillä on urheilutoimenjohtajia, ja minä nautin siitä, että meillä on urheilutoimenjohtajia. Stuartin (Webber) kanssa puhuttuani uskon, että olemme käyttämässä Teemun optiota, joten toivottavasti hän jatkaa kanssamme ensi kaudella, sanoi Smith Norfolk Liven mukaan.

Smith myönsi, että Pukille ei ole pystytty rakentamaan tällä kaudella riittävästi maalipaikkoja.

– Hän on hyvä pelaaja. Olen todella nauttinut työskentelystä hänen kanssaan. Mutta hän tarvitsee tarjoilua, ja siitä olemme puhuneet pelaajille. Teemu tietää, mitä mieltä olen hänestä, mutta seuralla on optio, ja uskon, että he aikovat käyttää sen. Mielestäni hän on onnistunut ihan hyvin tällä kaudella.

– Minusta hänelle ei ole ajoittain ollut tarjoilua. Hän on tehnyt joitain hyviä maaleja, etenkin sen, jonka hän teki Newcastlea vastaan vieraissa. Mutta hän on myös hukannut muutamia paikkoja, kuten kaikki hyökkääjät hukkaavat, mutta minusta vain tuntuu, ettemme ole ruokkineet häntä niin hyvin kuin pystyisimme.

LUE MYÖS: