Blackpoolin puolustaja Marvin Ekpiteta on pyytänyt anteeksi homofobisia kirjoituksiaan sen jälkeen, kun hänen joukkuekaverinsa Jake Daniels kertoi olevansa homo.

Danielsista, 17, tuli tällä viikolla Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäinen avoimesti homo miesammattilaisjalkapalloilija vuosikymmeniin, kun hän kertoi seksuaalisesta suuntautumisestaan seuransa sivuilla ja Sky Sportsin haastattelussa.

Tiedon myötä somessa nostettiin esille Ekpitetan, 26, vuosina 2012-2013 julkaisemat twiitit, joita hän pyysi tiistaina anteeksi.

– Otan täyden vastuun näistä julkaisuista, ja olen pahoillani, kommentoi Ekpiteta Twitter-tilillään.

– Haluan pyytää vilpittömästi anteeksi käyttämääni loukkaavaa ja täysin sopimatonta kieltä sekä ilmaisemiani ajatuksia.

– Jalkapalloilijana ja ammattilaisuuttani edeltävinä työvuosina minulla on ollut onni työskennellä monenlaisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Tänä aikana olen kehittynyt ja kasvanut ihmisenä.

– Olin eilen ylpeä Jakesta ja kaikista Blackpool FC:ssä mukana olleista henkilöistä, sillä tämä on erittäin myönteinen hetki koko jalkapallolle.

– Minua nolottaa 17-vuotiaana – lähes kymmenen vuotta sitten – antamani kommentit, jotka eivät millään tavalla vastaa nykyisiä arvojani tai uskomuksiani ihmisenä tai joukkuekaverina.

– Jalkapallon on oltava paikka, jossa jokainen voi vapaasti olla rehellinen itselleen, ja olen järkyttynyt siitä, että aiemmin antamani kommentit viittaavat muuhun.