Giovanni van Bronckhorst avauskokoonpanossa olevasta Glen Kamarasta: ”Tiedän sen olevan hyvä juttu suomalaisille”

© Kuva: Getty Images

Kello 22 alkaa suuri suomalainen jalkapallo-ottelu. Glen Kamarasta tulee tuolloin ensimmäinen suomalainen Eurooppa-liigan loppuottelussa ja ylipäätään vasta kuudes suomalaismies europelien finaalissa – seitsemäs, jos myös Naisten Mestarien liigan finaalissa kakkosvahtina vuonna 2020 ollut Katriina Talaslahtikin luetaan mukaan.

Finaaleissaan ovat pelanneet vain Jari Litmanen, Sami Hyypiä ja Petri Pasanen, joten Kamarasta on tulossa vasta neljäs suomalainen kentällä. Kamaraa lepuutettiin Rangersin edellisessä ottelussa Heartsia vastaan, mutta Rangersin valmentaa Giovanni van Bronckhorst vakuutti ottelun alla, että keskikenttäpelaaja on täydessä tikissä ja pelikunnossa.

– Kamara voi pelata. Hän harjoitteli eilen joukkueen kanssa, ja sitä ennen yksinään. Hän on mukanamme, koska hän on valmis, Van Bronckhorst totesi AS:n mukaan.

– Olen erittäin tyytyväinen hänen pelaamiinsa otteluihin. Tiedän, että suomalaisille on hyvä, että suomalainen pelaaja pelaa näin suuressa ottelussa.

Hollantilainen kertoi joukkueen mielialan olevan erittäin hyvä. Nyt on kyse siitä, miten paineiden käsittely onnistuu.

– Olen todella ylpeä siitä, että etenimme Rangersin kanssa finaaliin. Se olisi seuran toinen mestaruus europeleissä. Kunnioitamme vastustajaa, mutta finaalit ovat hyviä vain, kun ne voittaa. Kun häviää, niistä ei tykkää niin paljon, Van Bronckhorst muotoili.

– Tällaisten otteluiden erityisluonteen huomaa monista asioista, kuten median huomiosta. Meidän täytyy kuitenkin keskittyä otteluun, eikä muuhun. Paineita on paljon, koska tämä on tilaisuus voittaa hieno mestaruus.

Sevillassa on ollut viime päivinä erittäin kuuma, ja ottelun alkaessa kello 21 paikallista aikaa lämpötila on ennusteiden mukaan yhä 31 astetta. Van Bronckhorst ei kuitenkaan usko sen ratkaisevan ottelua.

– Sää on tietysti hyvin erilainen kuin Glasgow’ssa, sillä täällä on paljon kuumempi. Oli hyvä, että matkustimme tänne päivää aiemmin (maanantai-iltana), jotta pystyimme sopeutumaan Sevillan kuumuuteen eikä se vaikuta meihin. Juomme paljon ja pärjäämme hyvin.

Kello 22 alkavan loppuottelun avauskokoonpanot tulivat hetki sitten ulos UEFA:n kotisivuilla. Glen Kamara on Rangersin avauskokoonpanossa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.