FC Inter lähti kotimatkalle aurinkoisesta Vaasasta täyden pistepotin kanssa. VPS kaatui torstain ainoassa veikkausliigaottelussa maalein 2-1.

Interin ykköstähti oli kokenut Petteri Forsell, joka kirjautti tilastoihinsa syötöt molempiin maaleihin ja nousi Veikkausliigan syöttöpörssin kärkeen. Molemmat syötöt olivat erittäin kauniita.

Avausmaali syntyi 34. minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Inter onnistui riistämään pallon VPS:ltä omassa puolustuspäässään, ja pallon saanut Forsell lähetti ulkosyrjällä pitkän kierteisen pystysyötön vauhtiin ampaisseelle Benjamin Källmanille. Källman jätti taidolla ja tahdolla Mikko Pitkäsen kakkoseksi, sai jalkansa pienellä harhautuksella vapaaksi ja sijoitti pallon suorasta juoksusta näppärästi verkkoon.

#VPSINT

VPS nousi tasoihin 53. minuutilla, kun australialainen Tete Yengi tuikkasi Aleksi Pahkasalon jatkon lähietäisyydeltä verkkoon.

Vaasalaisyleisön toiveet voitosta tai edes tasapelistä hiipuivat kuitenkin Interin 82. minuutin erikoistilanteeseen. Vierasjoukkue sai hyvältä paikalta vapaapotkun, jota asettui luonnollisesti antamaan Forsell. Forsellin sijoitus painui juuri sopivasti maalin edustalle, josta Interin kapteeni Rick Ketting jatkoi pallon maaliin.

MAALI ⚽️

82 minuuttia täyttymässä ja @FCInterTurku menee uudelleen johtoon!

Rick Ketting jatkaa vapaapotkun maalin edestä sisään 🇳🇱

Tilanne Vaasassa nyt 1–2.

#VPSINT

– Paljon joutuu tekemään töitä kolmen pisteen eteen. Ei tämä meidän paras peli ollut, peliä ”raskaaksi” kuvaillut Forsell sanoi Ruudun haastattelussa.

– Se (Benjamin Källman) on hyvä poika juoksemaan. Jos syöttö on edes vähän oikeanmittainen, kyllä se saa sen kiinni, Forsell jatkoi avausmaalin hienosta syötöstään.

Inter oli saanut edellisestä kolmesta pelistään vain yhden pisteen. Voittokantaan paluu nosti sen tasapisteisiin sarjan kolmosen Hongan kanssa, joskin kaksi peliä enemmän pelanneena. Sarjanousija VPS:lle tappio oli toinen perättäinen.

Vepsu ei ole voittanut vielä yhtään kauden kotipeleistään Liigacupin AC Oulu -voittoa lukuun ottamatta. Seuraavaksi se voi hakea taian murtumista ensi keskiviikkona, kun Vaasaan tulee Suomen Cupin ottelussa vieraaksi Kakkosen VJS. Inter kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistaina oman kakkosjoukkueensa, niin ikään Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa.