Borussia Mönchengladbach lähtee ensi kauteen uuden valmentajan voimin. Seura päätti perjantaina, että tämän kauden päävalmentaja Adi Hütter saa lähteä, ja ilmoitti ratkaisustaan valmentajalle ennen lauantain päätöskierrosta. Pelaajat kuulivat siitä päätöskierroksen Hoffenheim-pelin jälkeen.

– Valmentajalle oli tärkeää saada hyvästellä meidät henkilökohtaisesti. Hän halasi kaikkia vielä kerran ja sanoi joitain kauniita sanoja. Valmentajan ilmoitus lähdöstä ei ole ikinä mukavaa, kaksi maalia pelissä tehnyt Jonas Hofmann kommentoi.

Hütterin seuraajaksi on saksalaismedian mukaan tässä vaiheessa kaksi konkreettista ehdokasta. Yksi on Mönchengladbachia jo vuosina 2011-2015 valmentanut sveitsiläinen Lucien Favre ja toinen Norwichin entinen valmentaja Daniel Farke. Skyn mukaan Mönchengladbach on jo käynyt alustavia keskusteluja Favren kanssa. Kiinnostuksesta Farkea kohtaan kertoi puolestaan Bild.

Farke valmensi Norwichia yli neljän vuoden ajan, ja Huuhkajien Teemu Pukki lukeutui hänen ehdottomiin luottopelaajiinsa. Pukin tulevaisuus on juuri nyt auki. Norwich kyllä lunasti Pukin sopimuksen optiovuoden, mutta saattaa silti myydä suomalaisen pudottuaan Valioliigasta. Farke jatkoi matkaansa Norwichista venäläiseen FK Krasnodariin, mutta lähti seurasta maaliskuun alussa Ukrainan sodan alettua.

Vapailla markkinoilla on myös Lucien Favre. Viimeksi hän valmensi Borussia Dortmundia, josta tuli potkut joulukuussa 2020.

Borussia Mönchengladbachin sijoitus Bundesliigan kymmenentenä oli alakanttiin odotuksiin nähden.

Lähde: Transfermarkt