Historian ensimmäinen ”Finalissima” hallitsevan Euroopan-mestarin ja hallitsevan Etelä-Amerikan mestarin kesken pelattiin keskiviikkoiltana Wembleyllä. Ottelun arvovaltaa himmensi hieman se, ettei euroopanmestari Italia selviytynyt Qatarin MM-kisoihin, mutta harva silti uskoi ottelun ratkeavan jopa kolmen maalin erolla.

Argentiina aloitti maalinteon 28. minuutilla, kun Lautaro Martínez pani pallon pussiin Lionel Messin esityöstä. Reilu vartti myöhemmin oli Lautaron vuoro tarjoilla, ja nyt maalintekijänä nimensä kirjoitutti tilastoihin Ángel di María.

Italia oli alakynnessä koko ottelun, mutta loppunumerot 3-0:aan Argentiina sinetöi vasta lisäajan 4. minuutilla. Syöttö merkittiin jälleen Messille, ja viimeistelystä vastasi tällä kertaa Paulo Dybala.

Messi oli ottelussa elementissään ja pyöritti hyvin Argentiinan peliä. Pokaali oli hänelle kaikkiaan ammattilaisuran 40:s. Argentiinan selvää voittoa voi pitää puolestaan jopa jonkinlaisena myrskyvaroituksena, sillä ottelu oli Albicelestelle jo 32. perättäinen tappioton peli.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Squawka

@Squawka
WDWDWWDWWDWDDDWWWWD🏆WWDWWWDWWWD🏆

Copa America winners, Finalissima champions, and 32 games unbeaten for Argentina. 🇦🇷

Ottelussa nähtiin myös merkittävät jäähyväiset, sillä Italian topparilegenda Giorgio Chiellini pelasi viimeisen maaottelunsa. 37-vuotias Chiellini pelasi Italian A-maajoukkueessa kaikkiaan 117 ottelua. Hän oli tänään Italian avauskokoonpanossa, mutta tuli puoliajalla vaihtoon.

Chiellinin odotetaan jatkavan uraansa MLS:n Los Angeles FC:ssä. Sopimuksen julkaiseminen on tiettävästi enää ajan kysymys.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🇮🇹 Congratulations on an incredible national career, Giorgio Chiellini 👏👏👏

#Finalissima

DAZN Football

@DAZNFootball
International football says farewell to a true legend 🇮🇹

#Finalissima