Historian kolmas Nations League -kausi on tarjonnut etenkin A-liigan osalta yllätyksiä. Korkeimman tason lohkossa 1 varmistui jo ennen kahta viimeistä kierrosta, ettei puolustava mestari Ranska tulee pääsemään Final Four -lopputurnaukseen. Ranska on kesäkuun pelien jälkeen lohkonsa viimeisenä ja aidossa vaarassa pudota B-tasolle.

Yllätykset jatkuivat tiistaina myös A-liigan lohkossa 3, jossa pelattiin kaksi runsasmaalista ottelua. Niissä ottavina osapuolina olivat hallitseva euroopanmestari Italia ja edellisten MM-kisojen semifinalisti Englanti.

Italia vieraili Mönchengladbachissa ja sai tuta kotijoukkue Saksan hyökkäysvoiman. Saksa oli pelannut 1-1-tasapelin neljässä viimeisessä ottelussaan, mutta nyt se otti suurinumeroisimman voittonsa Italiasta 83 vuoteen.

Ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa onnistuivat Joshua Kimmich sekä rangaistuspotkun upottanut Ílkay Gündogan. Jo Gündoganin maali piti huolen siitä, että Saksa teki yli yhden maalin Italiaa vastaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1970 MM-kisojen.

Toisella puoliajalla Saksa jatkoi Italian puolustuksen umpisolmuun sitomista. Pallo liikkui vauhdikkaasti mieheltä toiselle ja Thomas Müller ja kaksi kertaa lyhyessä ajassa onnistunut Timo Werner saattelivat kotijoukkueen jo 5-0-johtoon. Saksan viides maali syntyi maalivahti Gianluigi Donnarumman pahan harhasyötön jälkeen.

Viiden maalin ero oli hurja ottaen huomioon, kuinka vaikea vastustaja Italia on Saksalle perinteisesti ollut. Lopussa Italia kuitenkin sai kaunisteltua numeroita. Ensin 18-vuotias Wilfried Gnonto teki ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa ja pilasi Manuel Neuerin toiveet nollapelistä. Lopulta lisäajalla Alessandro Bastoni viimeisteli loppunumeroiksi 5-2. Gnontosta tuli maalinsa myötä Italian maajoukkuehistorian nuorin maalintekijä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Squawka

@Squawka
Germany v Italy by numbers:

Possession: 65%-35%
Shots: 17-14
Shots on target: 9-6
Corners: 5-4
Big chances: 5-3
Goalkeeper saves: 4-4
Passing accuracy: 88%-79%

🍿

Squawka Live

@Squawka_Live
10' ⚽️ Germany 1-0 Italy
45+4' ⚽️ Germany 2-0 Italy
51' ⚽️ Germany 3-0 Italy
68' ⚽️ Germany 4-0 Italy
69' ⚽️ Germany 5-0 Italy
78' ⚽️ Germany 5-1 Italy
90+4' ⚽️ Germany 5-2 Italy

Just the seven goals between Germany and Italy.

Vielä suurempi yllätystulos saatiin Wolverhamptonista, jossa vierasjoukkue Unkari aiheutti Englannille sen suurinumeroisimman kotitappion lähes sataan vuoteen, tarkkaan ottaen sitten vuoden 1928. Unkari nujersi Englannin tylysti maalein 4-0.

Kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Freiburgin Roland Sallai, joka on tehnyt kahdeksasta A-maajoukkuemaalistaan kolme Englantia vastaan. Kun pelin viimeisellä varttitunnilla onnistuivat vielä Zsolt Nagy (Puskas Academy) ja Daniel Gazdag (Philadelphia Union), joutui Englanti poistumaan kentältä neljän maalin tappio niskassaan. Lopun Englanti pelasi vajaalla, kun John Stones ajettiin kahdella varoituksella ulos 82. minuutilla.

Englanti piti ottelussa enemmän palloa, mutta sillä oli vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille. Unkari laukoi ottelussa viisi kertaa kohti maalia, kun Englanti onnistui samassa vain kahdesti.

Englanti oli hävinnyt vähintään neljällä maalilla viimeksi toukokuussa 1964, kun se hävisi Brasilialle ystävyysottelussa maalein 1-5.

Neljän pelatun kierroksen jälkeen Unkari johtaa kivikovaa lohkoa seitsemällä pisteellään, joista kuusi se on ottanut Englannilta. Saksa on Unkaria pisteen ja Italia kaksi pistettä perässä. Englannin saldo neljästä pelistä on vain kaksi pistettä, ja se on aidossa vaarassa pudota A-liigasta B-liigaan. Näissä neljässä pelissä Englanti on tehnyt vain yhden maalin, ja senkin Harry Kane viimeisteli rangaistuspotkusta.

Squawka

@Squawka
Hungary scored four goals from just five shots on target vs England.

Ruthless efficiency from Marco Rossi's men. 🔥

Squawka

@Squawka
England have suffered their biggest home defeat since 1928.

No win in four games for Gareth Southgate, the first time since he was appointed manager.