Viime vuoden huhtikuussa 12 eurooppalaista huippuseuraa lanseerasivat arkisin pelattavan, suljetun Superliigan. Sarjan perustajajoukkueita olivat AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ja Tottenham. Tavoitteena oli luoda samanlainen kilpasarja kuin NHL, F1 tai maailmancup eli yksiselitteisesti lajinsa tasokkain kilpaluokka maailmassa. Hanke ei lähtenyt lentoon.

Vaikutusvaltaiset tahot, kuten Euroopan jalkapalloliitto, ulkopuoliset poliittiset toimijat ja kannattajamassat, paheksuivat Superliiga-konseptia ja vaativat sen lakkauttamista. Ensin siitä sanoutuivat irti valioliigajoukkueet, jotka TV-diiliensä myötä saavat jo valmiiksi rahaa säkkikaupalla. Sitten lähtivät loputkin. Ainoastaan Barcelona, Real Madrid ja Juventus kieltäytyvät laittamasta lappua luukulle. Ne ovat saaneet pyyhkeitä itsepintaisuudestaan.

– Juuri nyt lähestymme asiaa rauhallisesti, kommentoi Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta maanantaina ESPN:n mukaan.

– Emme halua kiihottaa ketään. Suosimme dialogia erilaisten eurooppalaisten instituutioiden kanssa, ovatpa ne sitten poliittisia tai urheilullisia, ja teemme [Superliigasta] maailman houkuttelevimman kilpailun.

– Olemme avoimia keskustelulle. Mutta siitä tulee kilpailu, jossa seurat saavat käyttää korkeinta päätäntävaltaa omista ratkaisuistaan. Viime kädessä me kannattelemme koko eurooppalaisen jalkapallon mainetta.

– Euroopan Superliiga voi olla maailman vetävin, kiinnostavin kilpailu, jos toteutamme sen oikein, ja olen varma, että teemme niin, koska lakipykälät suojelevat meitä.