Bayern München myy puolalaishyökkääjä Robert Lewandowskin Barcelonaan. Siirtomarkkinoihin erikoistuneet toimittajat vahvistivat lauantain vastaisena yönä, että siirto on enää vahvistusta vaille varma. Lewandowski hyvästeli joukkuetoverinsa tänäaamuna ja allekirjoittaa uuden sopimuksen 24 tunnin kuluessa.

Ottaen huomioon, kuinka armotonta jalkapallo on yli 30-vuotiaille pelaajille, on Lewandowskista, 33, maksettavaa yli 45 miljoonan euron siirtokorvausta pidettävä harvinaisen huomattavana. Italialaisen journalistin Fabrizio Romanon mukaan Bayern suunnitteleekin jo seuraavia peliliikkeitään.

Koko kesän ajan on joka tuutista tullut informaatiota Bayernin ja Juventuksen välisistä neuvotteluista koskien Matthijs de Ligtin mahdollista siirtoa. Romano kertoi lauantaina, että Bayern valmistelee uutta sitovaa tarjousta hollantilaistopparista. Juve haluaa noin 90–100 miljoonaa euroa, kun toistaiseksi puolustajien siirtosummaennätystä pitää hallussaan Harry Maguire, joka liittyi Leicester Citystä Manchester Unitediin 87 miljoonalla eurolla vuonna 2019. Bayernia kiinnostaa myös RB Leipzigin 25-vuotias keskikenttäpelaaja Konrad Laimer.

De Ligtiä, 22, pidetään laajalti ikäluokkansa parhaana keskuspuolustajana. Hänen ansiokseen katsotaan, että hän johdatti Ajaxin Mestarien liigan välieriin vuonna 2019 ja toimi kaudella 2019–20 Juven voittaman Italian-mestaruuden takuumiehenä yhdessä Wojciech Szczęsnyn, Paulo Dybalan ja Cristiano Ronaldon kanssa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Bayern are already planning for the next moves after selling Lewandowski 🚨 #FCBayern

▫️ New official bid coming soon for Matthijs de Ligt, Juve want around €90/100m.

▫️ Bayern will insist with RB Leipzig for Konrad Laimer.

▫️ Gnabry extends his contract until 2026, done.

Muokattu 16.7. klo 13.42: Lisätty maininta Harry Maguiren ennätyksestä.