Manchester United on vahvistanut, että tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo ei matkusta joukkueen mukana harjoituskauden kiertueelle.

United kohtaa Liverpoolin Thaimaassa 12. heinäkuuta ja suuntaa sitten Australiaan pelaamaan Melbourne Victorya, Crystal Palacea ja Aston Villaa vastaan. Punapaitojen on määrä palata Manchesteriin 25. heinäkuuta.

– Cristiano Ronaldo ei ole mukana Thaimaahan lähtevässä seurueessa, sillä hänelle on myönnetty lisäaikaa perheongelman hoitamiseksi, kertoo Manchester United tiedotteessaan.

Ronaldon oli määrä palata kesälomansa jälkeen Unitedin harjoitusvahvuuteen viime maanantaina, mutta hän on saanut seuralta luvan olla pois henkilökohtaisten syiden takia. ESPN:n mukaan Ronaldon paluulle harjoitusvahvuuteen ei ole aikataulua.

Portugalilaishyökkääjä on useiden lehtitietojen mukaan ilmoittanut Manchester Unitedille, että hän haluaa jättää seuran tänä kesänä, koska hän haluaa pelata tulevalla kaudella Mestarien liigassa. ESPN:n mukaan Unitedin kanta on se, että Ronaldo ei ole myytävänä. Hänen ja manchesteriläisseuran sopimus kattaa vielä alkavan kauden, ja se sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Siirtohuhuissa Ronaldoa on viety muun muassa Chelseaan ja Napoliin. Myös Bayern Münchenin nimi on pyörinyt siirtopalstoilla Ronaldo-huhujen yhteydessä, mutta saksalaisseuran toimitusjohtaja Oliver Kahn sanoi tällä viikolla Kickerin haastattelussa, että portugalilaistähden hankinta ei sopisi Bayernin filosofiaan.

Ronaldo edusti Manchester Unitedia ensimmäisen kerran jo vuosina 2003-2009 ennen kuin hän jatkoi matkaansa Real Madridiin, jossa hän nousi yhdeksän vuoden aikana seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi 450 osumallaan. Kesällä 2018 Ronaldo lähti Juventukseen, josta hän siirtyi viime vuonna takaisin Unitediin. Viime kaudella Ronaldo oli Unitedin sisäisen maalipörssin kärkinimi 24 osumallaan.