HELSINKI. Kauden toinen Stadin Derby päättyi HJK:n 2-1-voittoon. Ensimmäisellä puoliajalla tapahtunut ottelun keskeytys jätti ikävän maun hienosta jalkapallotapahtumasta.

Stadin derby sai vauhdikkaan alun. Iso osa katsojista etsi vielä paikkojaan tai jonotti vielä stadionin ulkopuolella, kun HIFK siirtyi 1-0-johtoon. IFK:n johtomaali oli vähintäänkin erikoinen.

HJK purki omalta alueelta pallon kohti Malik Abubakaria. IFK:n toppari Ståle Sæthre tuli kovaa Malikin selkään, mutta ottelun erotuomari Antti Munukka ei nähnyt tilanteessa rikettä, vaikka lähes jokainen pelaaja odottikin vihellystä.

Pallo kimposi Saviolle, joka ei jäänyt ihmettelemään, vaan tälläsi pallon komeasti vasempaan alakulmaan ohi hölmistyneen Conor Hazardin. IFK sai otteluun loistavan alun ja Derby heräsi heti viidennellä minuutilla eloon. Tunnelmassa oli sähköä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Mikä alku Stadin derbylle!!
@HIFKedustus johtaa 0–1!

Sávio Roberto 🇧🇷

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HJKHIFK

Pitkään ei IFK ehtinyt johdostaan nauttia. HJK hyökkäsi oikealta laidalta reilun kymmenen minuutin jälkeen. Casper Terho haastoi oikealta laidalta vahvasti boksiin ja sai vasemman jalkansa vapaaksi. Laukaus otti kimmokkeen IFK:n puolustajasta, eikä maalivahti Almeida Da Silva voinut tilanteelle mitään.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Derby on tasan!!
Casper Terho muuttaa tilanteeksi 1–1!

@hjkhelsinki

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HJKHIFK

Typerä välikohtaus

Ikävä kyllä kannattajien häiriökäyttäytyminen nousi ensimmäisen puoliajan suurimmaksi puheenaiheeksi (lue lisää). Reilu 15 minuuttia oli pelattu, kun kannattajilla läikkyi yli. HIFK:n kannattajat olivat jostain saaneet käsiinsä HJK:n kannattajien Klubipääty-lakanan. HIFK:n kannattajat pitivät lakanaa väärinpäin ja yrittivät sytyttää sitä palamaan.

Pieni osa HJK:n kannattajista menetti malttinsa provokaation seurauksena ja rynni aitojen yli kenttäalueelle. Samaan aikaan peli keskeytyi ja pelaajat suuntasivat pelaajatunneliin. Poliisit saapuivat kentän keskiviivalle rauhoittamaan tilannetta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Stadin Derby keskeytyi kannattajien häiriökäyttäytymisen takia ensimmäisellä puoliajalla. Kuva: Juho Hirvonen.

Peli pääsi jatkumaan reilun viiden minuutin kuluttua. Lisäaikaa pelattiin yhteensä seitsemän minuuttia. Ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen. HJK hallitsi pelitapahtumia, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä. HIFK puolusti tiiviinä ja yritti panostaa vastahyökkäyksiin.

Soihtuja nähtiin tavalliseen tapaan todella paljon molemmissa kannattajapäädyissä. Tällä kertaa katsomonosan peittävät tifo-lakanat olivat poikkeuksellisesti kielletty. Se ei kuitenkaan estänyt HJK:n kannattajia, jotka esittelivät komeaa katsomotaidetta ottelun aikana.

Ottelun yleisömäärä oli 7052, joka jäi selvästi derbyn huippuvuosien lukemista. Lukema on joka tapauksessa kuluvan veikkausliigakauden toiseksi suurin. Kauden ensimmäisessä derbyssä nähtiin 7103 katsojaa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

HJK:n kannattajilta nähtiin komea tifo ottelun aikana. Kuva: Juho Hirvonen.

HIFK sinnitteli, mutta se ei tälläkään kertaa riittänyt

Toinen puoliaika näytti enemmän siltä, mitä etukäteen ounasteltiin. HJK vei kenttätapahtumia mielin määrin. IFK kärkkyi vastahyökkäyksiä.

HJK vyöryi kerta toisensa jälkeen kohti HIFK:n maalia. HJK hyökkäsi paljon oikealta laidalta, jossa maalin tehnyt Terho pelasi väkevän ottelun. Terho haastoi useita kertoja onnistuneesti IFK:n puolustusta ja sai pelattua erinomaisia palloja boksiin. IFK:n puolustus pelasi vahvasti blokaten laukauksia ja estäen useita hyviä tekopaikkoja viime hetkillä.

HIFK:n ainoat saumat olivat vastahyökkäyksissä, mutta omalla alueella puolustaminen tuntui vievän kaiken energian. Muutamia aihioita punapaitaiset saivat nopeisiin tilanteenvaihtoihin, mutta pallollisen tukitoimet jäivät vähälle.

IFK:n paras sauma tuli 80. minuutilla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi IFK sai pallon ylärimaan.

Molemmat joukkueet olivat täyden pistepotin tarpeessa. HJK olisi voitolla noussut sarjakärkeen, kun taas IFK tarvitsisi kipeästi pisteitä putoamistaistelussa. IFK:n piste-ero toiseksi viimeisenä olevaan FC Lahteen oli ennen derbyä jo yhdeksän pistettä.

Lopulta HJK:n tarve kolmelle pisteelle konkretisoitui. Anthony Olusanya tarjoili ja Santeri Hostikka viimeisteli upeasti boksin tuntumasta oikeaan alakulmaan. HJK:n johtomaali sai stadionin räjähtämään. HJK:n kannattajat ryntäsivät jälleen maalin taakse kentän puolelle juhlimaan maalia soihtuja polttaen.

Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

@hjkhelsinki siirtyy johtoon!!
Santeri Hostikka laukoo tilanteeksi 2–1 ⚽️

Lisäaika Töölössä käynnissä.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HJKHIFK

HJK nousi voiton myötä Veikkausliigan kärkeen kahden pisteen erolla toisena olevaan KuPSiin. HIFK:n tilanne sarjapään hännillä vaikeutui entisestään. Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, ettei Stadin Derbyä nähdä ainakaan ensi kaudella Veikkausliigassa.