Kuopion Palloseura varmisti naisten Suomen-mestaruuden tänään lauantaina. Kultamitalit ripustetaan KuPS-pelaajien kauloihin toista kertaa peräkkäin.

Kansallisen liigan sarjakakkosen HJK:n on matemaattisesti mahdotonta saavuttaa KuPSia. Se selvisi, kun HJK jäi 1–1-tasapeliin Töölössä pelatussa ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. KuPS oli voittanut omassa pelissään Pihlajamäen PK-35:n lukemin 5–1.

Kuopiolaiset olivat jääneet porukalla odottamaan HJK:n ottelun tulosta. Kun PK-35 Vantaan Ella Koivu iski tasoitusosuman aivan loppuhetkillä, olivat KuPSin juhlat valmiit alkamaan. Kahdeksan pistettä erottaa KuPSin ja HJK:n toisistaan nyt, kun kautta on jäljellä enää kaksi sarjakierrosta.

Mestareiden juhlahumua hillitsee neljän päivän päästä pelattava Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelu Itävallan St. Pölteniä vastaan. Jos KuPS onnistuu kääntämään vieraissa 0–1-tappioaseman voitoksi ja etenemään otteluparista jatkoon, se pääsee Euroopan kuningatarkilpailun lohkovaiheeseen.