Erik ten Hag saapui kesällä Manchester Unitedin uudeksi päävalmentajaksi.

Joukkueen alkukauden tulokset ovat olleet kaksijakoisia. Manchester United on Valioliigassa kuudentena. Seitsemästä ottelusta tuloksena on neljä voittoa ja kolme tappiota. Viime viikonloppuna Manchester City voitti Manchester Unitedin derbyssä tylysti 6-3.

David De Gea on ollut tälläkin kaudella Manchester Unitedin selvä ykkösmaalivahti. 31-vuotias De Gea on pelannut joukkueen kaikki Valioliigan ja Eurooppa-liigan ottelut.

Gary Neville totesi podcastissaan uskovansa de Gean poistuvan pian Manchester Unitedista, koska hän ei sovi ten Hagin pelifilosofiaan.

– Kaikki tiedämme sen, mihin suuntaan ten Hag haluaa viedä Manchester Unitedin. Hän haluaa joukkueensa hallitsevan 75-prosenttisesti palloa. Hän haluaa pelaajia, jotka kykenevät pitämään palloa. En puhu ainoastaan keskikenttäpelaajista, vaan myös puolustajista ja maalivahdinkin pitää olla loistava pallon kanssa.

– Epäilen de Gean United-uran jäävän lyhyeksi ten Hagin alaisuudessa, koska valmentaja on hyvin päättäväinen oman filosofiansa, eli alhaalta pelaamisen suhteen. Ten Hag haluaa nähdä sellaisia riskialttiita syöttöjä, joita Manchester City ja Ederson tekevät jatkuvasti. Emme enää näe niitä niin riskialttiina, koska he tekevät sen niin hyvin.