Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja ja kapteeni Essi Sainio lopettaa uransa tähän kauteen.

Sainio, 35, on pelannut kotimaan kenttien lisäksi Saksassa ja Ruotsissa. Helmareissa hän esiintyi 58 kertaa ja lopetti maajoukkueuransa menneen kesän EM-kisoihin.

– Olen päättänyt lopettaa. Päätös on ollut valmiina jo hyvän tovin, ja nyt tuntuu hyvältä kertoa se. On vaikea pukea sanoiksi kaikkea sitä mitä tunnen. Päällimmäisinä tunteita ovat kuitenkin rauha ja kiitollisuus. Olo on helpottunut, haikea, innostunut, vähän surullinen, mutta myös utelias, kirjoittaa Sainio HJK:n julkaisemassa kirjeessä.

– Myönnän, olen joskus pelännyt tätä hetkeä. Olen vain työntänyt ajatuksen syrjään siitä, että jonain päivänä en enää ole aktiiviurheilija. Mitä muuta muka osaan? Kuitenkin nyt tuntuu siltä, että turhaan minä pelkäsin. Hyvinhän se meni. Olen tyytyväinen siihen, mitä sain aikaan. Kentällä, mutta myös sen ulkopuolella.

– Olen antanut henkisesti ja fyysisesti tälle lajille kaikkeni. Minulla on ollut vahva tarve vaikuttaa, ja on selvää, että naisurheilussa meillä on vielä paljon tehtävää, mutta yritän ajatella, että raivasin tietä myös tulevalle sukupolvelle.

– Helsingin Jalkapalloklubi, seurani viimeiset kahdeksan vuotta. Mitä voin sanoa? Töölö oli mun koti, stadi mun paikka. Sinivalkoiset värit sydämessäni haluan kiittää siitä, että sain olla klubilainen.

HJK:lla on jäljellä vielä kaksi ottelua Kansallisessa liigassa, jonka mestaruus meni tänä vuonna toista kautta peräkkäin Kuopion Palloseuralle.

HJK Naiset

@HJKNaiset
Essi Sainio päättää pelaajauransa.

Lue Klubikapteenin kirje koko jalkapalloväelle kuvista tai 👉 hjk.fi/artikkelit/nai…

Kiitos @essisainio, että saimme jakaa yhteistä jalkapallomatkaa kanssasi. Kiitos kaikesta. On Vain Yksi Essi Sainio. 💙🤍

#HJK #KansallinenLiiga #Helmarit