Nottingham Forestin tähtipelaaja Jesse Lingard on saanut sosiaalisessa mediassa runsaasti kritiikkiä hänen julkaistua kuvan koiristaan, joiden korvia on typistetty.

Korvien leikkaaminen on Isossa-Britanniassa laiton toimenpide, ellei eläinlääkäri tee sitä lääketieteellisistä syistä, mutta siitä on tullut suosittu kosmeettinen leikkaus joillakin koiraroduilla.

Lingardin, 29, koirat on Daily Mailin mukaan ostettu Chaperone K9 -yritykseltä, joka kehuu Instagramissa olevansa ”maailman parhaiden perheen suojelukoirien toimittaja”. Yritys on myynyt koiria myös monille muille tunnetuille pelaajille.

Suojelukoirat ovat kasvattaneet suosiotaan jalkapalloilijoiden keskuudessa, sillä monien pelaajien kodit ovat joutuneet murtovarkaiden kohteiksi.

Lingardin julkaisun kommenttikentässä monet ovat antaneet suoraa palautetta hänelle ja Chaperone K9:lle. Kommentoijien joukossa on paljon ihmisiä, jotka kertovat profiileissaan olevansa eläinlääkäreitä.

– Tämä kauneusleikkauskäytäntö ei palvele koiraa millään tavalla, ja se on täysin imagoteko, jolla niin sanotut ”suojelukoirat” saadaan näyttämään kovilta. Se on laitonta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska se on julmaa, joten jos ne on tehty täällä, se on laitonta, ja jos ostit ne tuontitavarana ulkomailta, sinun pitäisi hävetä itseäsi, kommentoi eräs käyttäjä.

– Syy siihen, että saat niin paljon negatiivisia kommentteja täällä on se, että näitä koiria on silvottu! Korvien leikkaaminen on vastenmielinen käytäntö, joka tehdään vain ulkonäön vuoksi ja joka on uskomattoman kivulias kirurginen toimenpide, lisäsi toinen.

– Tämä on järkyttävää ja julmaa, puhumattakaan siitä, että se on laitonta tässä maassa, jatkoi kolmas.